Маленькі діти, які регулярно читають книги з батьками або вихователями, демонструють високі показники володіння мовою.

Група експертів з лінгвістики з Ньюкаслського університету виявила, здатність розуміти інформацію значно покращується у дітей дошкільного віку, якщо вони читають з кимось, хто піклується про них, повідомляє Medical Xpress.

Вчені провели систематичний огляд досліджень за останні 40 років з використанням книжок або електронних книг, де читання проводилося спільно з батьками або опікунами.

"Хоча ми вже знали, що читання з маленькими дітьми корисно для їх розвитку, а пізніше і для успішності, перевага у вісімь місяців, яка була виявлена в цьому огляді, вразила. Вісім місяців — це велика різниця в мовних навичках, коли мова йде про дітей у віці до п'яти років", — пояснює автор дослідження Джеймс Лоу (James Law).

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За словами лінгвістів, здатність розуміти інформацію дозволяє прогнозувати можливі майбутні проблеми у дитини. І дослідження показують, що саме ці мовні навички найважче змінити.

Середній вік дітей, які брали участь у 16 дослідженнях, включених в огляд, становив 39 місяців. В огляді розглядалися дослідження з п'яти країн: США, Південної Африки, Канади, Ізраїлю та Китаю.

Численні наукові роботи показали, що діти з затримкою мовного розвитку гірше вчаться в школі і мають більш низькі показники успішності в більш пізньому віці.

В даний час експерти закликають органи охорони здоров'я підштовхувати батьків до читання книг разом з дітьми.

"Читання з маленькими дітьми надає сильний вплив. З цієї причини його слід пропагувати за допомогою таких людей, як відвідувачі медичних установ та інші фахівці в галузі суспільної охорони здоров'я, оскільки це може принести реальну користь", — резюмує професор Лоу.

Нагадаємо, скільки годин в день діти повинні спати.

Як повідомляв портал "Знай.uа" музика володіє снодійним дією і здатна вирішити ваші проблеми зі сном.

Також "Знай.uа" писав, ранні пробудження оздоровлюють і роблять людей щасливішими.