Популярний дієтолог Лора Філліпова розповіла українцям, як повернутися до здорового харчування після новорічних свят. Передає Clutch.

Експерт написала пост в Instagram, в якому розповіла кілька правил, які допоможуть вам повернутися до звичайного харчування після щедрих застіль.

По-перше, пише Філліпова, варто перестати їсти хаотично, і почати їсти сплановано. Потрібно повернутися до звичайної системи сніданок-обід-вечеря і додати, за необхідності, кілька перекусів.

По-друге, потрібно повернутися до звичайних, простих страв. Замість салатів і холодців варто знову розпочати їсти прості гарніри, овочі, нежирне м'ясо.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

По-третє, варто прибрати з раціону жирне м'ясо, особливо ковбаси і копченості. А краще забути на кілька днів про тваринний білок і замінити його на горох, квасолю, сочевицю або нут. Поступово можна повернути в раціон біле м'ясо птиці, рибу, яйця, сир, йогурт.

Прості вуглеводи теж краще прибрати: цукор, цукерки, випічку і десерти.

Треба повернутися до контролю питного режиму і постаратися вживати якомога більше рідини.

Варто зменшити розмір порцій до найбільш оптимального.

Пора повернутися до тренувань. Так, змусити себе після довгої перерви буде важко, але поступово організм віддячить за старанність.

Через тиждень такого режиму, коли організм адаптується, можна зробити розвантажувальний день. Наприклад, на гречці і білому йогурті або на супах-пюре (сочевиця в основі).

І, найголовніше, алкоголь – це перший пункт, від якого варто відмовитися.

Нагадаємо, експерти розкрили 10 звичок, які зроблять вас стрункими і красивими без самообмежень і сили волі.

Раніше Знай.ua повідомляв, дієтологи назвали найкращу дієту 2019 року.

Також Знай.ua писав, Новий рік відгримів, приніс тобі кілька зайвих кілограмів? Не варто зневірятися, адже тренер-дієтолог Олександра Сваровских поділилася планом екстреного порятунку фігури.