41-річна англійка Пем Робертс зіткнулася з розладом, який вона сама називає стражданням. Жінка розповідає, що їй доводиться постійно чути, як рухаються її очні яблука, а ці звуки всередині голови вже стали гірше тортури.

У світі лише кілька сотень людей діагностували рідкісний синдром під назвою дегисценція кісткової стінки верхнього напівкружного каналу, і Пем входить в їх число.

Найстрашніше в цій ситуації те, що нещасній жінці доводиться чути буквально всі процеси в своєму організмі: перетравлення їжі, тік крові в кровоносних судинах і венах, рух м'язів, кісток, серцебиття і навіть луну від власного дихання.

"Кожен день 24/7 я відчуваю запаморочення, втрату рівноваги. Я чую нутрощі мого тіла ... Я чую, як мої очні яблука рухаються з боку в бік. Я чую, як мій шлунок перетравлює".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Синдром дегісценції кісткової стінки верхнього полукружного каналу - вкрай рідкісний медичний розлад, існування якого виявили зовсім недавно. Це розлад супроводжується витонченням або відсутністю відрізка кістки у внутрішньому вушному каналі, що викликає порушення балансу і високу чутливість навіть до найменших звуків.

Цей розлад, вперше визнаний в медичній літературі в 1998 році, зазвичай відбувається з невідомих причин у літніх людей.

"Я чую свистячий звук, який, як мені здається, - моя кров у вухах. Я чую свій голос, і мені доводиться використовувати інше вухо для телефону, тому що інакше воно дуже спотворено".

На жаль, всі ці звуки неможливо приглушити, тому їх звучання давно вже стало для жінки нестерпною мукою. Іноді звуки бувають настільки гучними, що Пем насилу віриться, що їх не чують оточуючі.

Лікарі намагалися заповнити крихітні отвори в її вушному каналі при трансмастоїдній операції, що фінансується NHS, але симптоми у міс Роберт повернулися через чотири місяці - і стало гірше. Єдине, що може врятувати жінку, це складна і дорога операція на головному мозку.

"Вона - оболонка людини, якою вона була раніше, і наші діти втрачають можливість мати повністю функціонуючу мати. Пем намагається з усіх сил, але бувають випадки, коли вона не в себі через симптоми, і іноді вона повністю йде", - каже чоловік.

Нагадаємо, медики виявили спеціальний білок, високий показник якого провокує втрату слуху і глухоту.

Як повідомляв портал "Знай.uа", батьки привели дівчинку з набряком на обличчі в лікарню. Лікарі виявили в її організмі незвичайного паразита. Лікар дістав із ніздрі дівчинки справжню п'явку. Після цього набряк відразу ж прийшов, зі здоров'ям малюка все в порядку

Також "Знай.uа" писав, що колір ваших очей може відбитися на настрої в зимовий час.