Група південнокорейських дослідників представила нову нанометодику лікування онкологічних захворювань

Зокрема, вчені з Національного інституту науки і технологій Ульсана протестувала нову систему доставки лікарських засобів, яка може поліпшити терапевтичні властивості звичайних методів лікування раку, повідомляє Nature Communications.

Адресна система доставки лікарських засобів — це метод вибіркової транспортування медикаментів у хворі тканини, органи і клітини.

Незважаючи на те, що вже розроблені десятки тисяч систем доставки лікарських засобів, ефект довгий час залишався незначним. Це пов'язано з тим, що сотні білків в організмі прилипають до системи доставки ліків.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Тому, коли препарат досягає своєї мети, ефективність лікування вкрай низька. Крім того, виникають токсичні побічні ефекти.

Дослідницька група представила концепцію білкового коронного щита (PCS) для ефективної цільової системи доставки лікарських засобів.

Використовуючи технологію рекомбінантної ДНК, команда створила синтетичні білки з підвищеною фізичною стабільністю і здатністю вибіркового таргетування раку.

Синтетичний білок використовувався в якості щита для інкапсулювання поверхні носіїв лікарських засобів, що містять наночастинки (PCSNs).

Результати показали приблизно десятикратну терапевтичну ефективність у запобіганні інвазії небажаних зовнішніх білків.

Вчені також вивчили вплив доставки ліків з використанням імунних клітин і ракових клітин. Виявилося, що система доставки ліків PCS може вбивати ракові клітини, не пошкоджуючи імунні.

Експерименти на мишах показали, що PCSNs володіє меншою токсичністю, а також відмінною здатністю націлюватися на пухлину.

"Крім лікування раку, результати нашого дослідження можуть також застосовуватися в різних областях, таких як діагностика і лікування різних захворювань, а також тепло-оптична терапія", — резюмує автор дослідження Чже Хен Рю (Ja-Hyoung Ryu).

Нагадаємо, наночастинки з золота виявилися ефективними в якості засобу лікування онкології передміхурової залози.

Як повідомляв портал "Знай.uа" любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що чоловіки, які страждають від запалення кишечника, в п'ять разів частіше хворіють на рак простати.