Багато батьків вважають, що насильство у фільмах провокують жорстокість у дітей і підлітків.

Проте останнє дослідження Стетсонского університету показало, що фільми з рейтингом PG-13 не зроблять з ваших дітей злочинців, повідомляє Medical Xpress.

Психологи виявили, що із зростанням насильства у фільмах PG-13 в період з 1985 по 2015 рік загальний рівень вбивств і насильства навпаки знизився.

За словами автора дослідження Крістофера Фергюсона (Christopher Ferguson), діти можуть відтворити те, що бачать у фільмах під час гри, але їх ігрові подання не перетворюються в реальне насильство — знущання або нападу.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Однак висновки дослідження розкритикував директор Інституту підліткової комунікації Університету Пенсільванії Ден Ромер (Dan Romer). За його словами, отримані дані не можуть бути використані для висновку про вплив фільмів на насильство.

"В авторів нинішньої наукової роботи дуже спрощена модель роботи засобів масової інформації, і у них є план, який намагається показати, що насильницькі засоби масової інформації швидше привітні, чим шкідливі. Потрібен неупереджений аналіз, а не ретельний відбір відповідних даних", — заявляє Ромер.

Директор Центру здоров'я дітей та ЗМІ при Бостонської дитячої лікарні Майкл Річ (Michael Rich) також висловлювався на цю тему. За його словами, в новому дослідженні зроблена спроба спростити складне питання.

"Хоча рівень насильства знизився, це не виправдовує висновок про кількість наших ЗМІ. Як педіатра, мене більше турбує насильство, якому діти піддаються кожен день, а це не відображається в статистиці злочинності", — заявив професор Річ.

Тим не менш Річ вважає, що батьки можуть використовувати засоби масової інформації для навчання своїх дітей. Він запропонував батькам дивитися ці фільми разом з дітьми й допомогти їм відреагувати на їхні почуття і страхи.

Нагадаємо, агресивна поведінка дітей може бути пов'язано з короткими списами певних мозкових хвиль.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені виявили вирішальні роль метаболізму в появі "голодної" злості.

Також "Знай.uа" писав, що американські медики встановили витоки виникнення синдрому Туретта.