Потріскані п'яти – досить поширена проблема. Особливий дискомфорт вона доставляє жінкам. Серед причин, які її провокують може бути зневоднення, поганий раціон, невідповідний догляд за ногами, схильність до шкірних захворювань і занадто вузька взуття.

Існує кілька ефективних методів позбавлення від проблеми:

Ванна для ніг

Часто цей метод використовують в клініках і салонах. Для того, щоб позбутися від тріщин на ногах, зазвичай потрібно 2-3 процедури.

В 2-3 літри теплої води додайте 2-3 столові ложки харчової соди, яка є на кожній кухні, і 1 столову ложку рідкого дитячого мила. Засуньте ноги у ванночку і тримати їх там протягом 25 хвилин.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Потім акуратно потріть ноги пемзою, щоб видалити омертвілий шар шкіри. Промийте ноги теплою чистою водою і протріть м'яким рушником.

Після процедури намочити ноги заспокійливим кремом з антисептиком: ромашкою, календулою або евкаліптом.

Гліцеринові маски для ніг

Цей метод часто рекомендують експерти. Він дуже ефективно живить і зволожує шкіру стоп.

50 мл гліцерину додайте 8-10 крапель аміаку і обережно струсіть. Отриману суміш слід наносити на ноги перед сном.

Після застосування одягніть дихаючі шкарпетки і зніміть тільки вранці. В середньому достатньо 8-10 процедур, але кількість можна збільшити, тому що побічних ефектів зазвичай не спостерігається.

Фармацевтична продукція

Сучасний б'юті-ринок пропонує спеціальні креми, які обіцяють позбавити від проблеми потрісканих стоп. Вибирати з різноманіття пропозицій коштує ті, у яких міститься саліцилова кислота. Це один з найбільш швидких способів позбавити від тріщин і мозолів.

Краще всього віддавати перевагу кремам, які містять 40% розчин саліцилової кислоти.

Нагадаємо, захищає від карієсу і допомагає порозумнішати: названі несподівані переваги сексу. Секс може бути дуже корисним для здоров'я.

Як повідомляв Знай. ua, знайдено геніальний спосіб поліпшити пам'ять і роботу мозку: ледачим на замітку. У дослідженні взяли участь 454 старого, при цьому 191 з них страждали від деменції.

Знай. ua писав, що вчені виявили гени, що впливають на розвиток шизофренії. Вивчили послідовність ДНК більше чотирьох тисяч осіб із шизофренією й п'яти тисяч психічно здорових людей.