Літній чоловік не міг повірити своїм очам.

Як повідомляє Live Science, іконки на робочому столі повільно вискакували з монітора, зависаючи в просторі між ним і екраном.

Ці дивні симптоми змусили чоловіка відправитися у відділення невідкладної допомоги, де незабаром лікарі діагностували у нього цікаву хворобу під назвою синдром Аліси в Країні чудес.

Як правило, синдром Аліси в Країні чудес пов'язаний з епілепсією, інтоксикацією психоактивними речовинами, мігренню, психічними захворюваннями та інфекціями.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Люди з синдромом Аліси спостерігають "помилкове сприйняття власного тіла, що впливає як на розмір і положення в просторі, так і на зміну навколишнього середовища".

У випадку з чоловіком за епізодом "Аліса в країні чудес" була пульсуюча головний біль, нудота і крайня чутливість до світла.

Під час огляду чоловіка лікарі дізналися, що у нього протягом місяця регулярно виникали мігрені, а також, що в його родині раніше спостерігалися пухлини мозку. Тим не менш, неврологічне обстеження із застосуванням електроенцефалограми та комп'ютерної томографії не показали жодних результатів.

З подивом лікарі перевели людину в неврологічне відділення, де він пройшов черговий тест — магнітно-резонансну томографію (МРТ). Це сканування виявило винуватця — образованин у лівій скронево-потиличної ділянки його мозку, яке виявилося гліобластомою.

Скронево-потилична ділянка мозку відповідає за просторове сприйняття і орієнтацію. Тому в людини з'явилися дивні бачення.

З-за швидкого зростання гліобластоми, швидше за все, пухлина утворилася за останні кілька місяців до того, як він побачив, як іконки комп'ютерів зістрибнули з екрану.

Пацієнтові відразу ж зробили операцію з видалення пухлини за допомогою лазера, і продовжили лікування хіміо - та радіотерапією. Приблизно рік тому чоловік повернувся в лікарню на чергову операцію після того, як пухлина повернулася.

Але поки що лікування допомагає. Через двадцять місяців після епізоду з баченнями, у чоловіка все добре, без будь-яких доказів гліобластоми.

Нагадаємо, рідкісне захворювання застало лікарів зненацька.

Як повідомляв портал "Знай.uа" медики виявили мутацію в генах, що призводить до появи рідкісного захворювання — синдрому Саула-Вільсона або дварфизма.

Також "Знай.uа" писав, стовбурові клітини можна використовувати в якості засобу корекції розщепленого неба у немовлят.