Запалення ясен може спровокувати передчасні пологи.

До такого висновку прийшли дослідники Університетської лікарні Градец Кралове після обстеження семядесяти майбутніх матерів, повідомляє Daily Mail.

Медики встановили, що в 45 % випадків хворі ясна провокували ранні пологи порівняно з 29 %, які народили своєчасно з аналогічним діагнозом.

Як вважають вчені, бактерії, що містяться в зубному нальоті, потрапляють в плаценту через кровотік, провокуючи запалення, яке порушує роботу амніотичного мішечка, що оточує плід.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Щоб краще зрозуміти цю взаємозв'язок, дослідники проаналізували 78 жінок, чиї роди почалася на 24-36 тижнів раніше.

Ці жінки порівнювалися з 77 матерями, які не мали ускладнень під час вагітності і отримували допологове спостереження в клініці амбулаторної лікарні.

Всім учасницям було запропоновано пройти стоматологічний огляд під час перебування в лікарні.

Слід зазначити, що здоров'я порожнини рота може безпосередній впливати на багато аспектів нашого загального здоров'я.

Багато жінок відчувають труднощі з підтриманням здоров'я порожнини рота під час вагітності. Справа в тому, що гормональні зміни на протязі всього терміну можуть зробити ясна більш уразливими до зубного нальоту і більш схильними до болісних та набряклих відчуттями.

Експерти рекомендують вагітним жінкам підтримувати здоров'я порожнини пта, чистити зуби двічі на день і користуватися міжзубними щітками або зубною ниткою.

Поганий стан порожнини рота може також спровокувати проблеми з серцем з-за тривалого запалення ясен, що призводить до потрапляння небезпечних бактерій в кровообіг і пошкодження кровоносних судин.

Нагадаємо, вага дитини багато в чому залежить від генетики, а не від харчового раціону.

Як повідомляв портал "Знай.uа" харчування продуктами з високим вмістом жирів може негативно позначитися на здоров'ї трьох наступних поколінь.

Також "Знай.uа" писав, що якщо ви хочете завести здорове потомство, то доведеться позбутися від зайвих кілограмів.