Мікрохвильова піч виконує важливу функцію в господарстві багатьох людей.

Але питання безпеки та користування нею досі не вивчені детально, повідомляє Medical Xpress.

Зокрема, у якому посуді можна розігрівати їжу в мікрохвильовій печі.

Велика частина спорів стосуються хімічних речовин, які використовуються у виготовленні пластикових контейнерів: бісфенол А і фталати.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Ці хімікати вважаються "ендокринними шкідниками", тому що заважають роботі різних гормонів.

Хімікати можуть потрапити у харчові продукти, особливо при нагріванні ємностей. За даними некомерційної робочої групи з охорони навколишнього середовища, інші хімічні речовини не були протестовані в достатній мірі, щоб можна було заявити про їх безопаность.

Деякі експерти рекомендують не використовувати пластикові контейнери, навіть якщо виробники стверджують, що "безпечні для мікрохвильової печі".

Мікрохвилі нагріваються нерівномірно і може створювати гарячі точки, в яких пластик з більшою ймовірністю буде розпадатися.

Експерти рекомендують розігрівати їжу в керамічному або скляному посуді. Крім того, замість того, щоб накривати посуд поліетиленовою плівкою, перед мікрохвильовою піччю покладіть на контейнер вощений папір, простий білий паперовий рушник або пергаментний папір.

Зверніть увагу, що багато пластикови контейнерів для перенесення і зберігання продуктів небезпечно використовувати в мікрохвильовій печі. Крім того, не використовуйте повторно лотки з попередньо упакованих продуктів.

Незалежно від того, який контейнер ви оберете, завжди виймаєте його обережно. Більшість пошкоджень, пов'язаних з мікрохвильовою піччю — це опіки від гарячих контейнерів, розігрітих продуктів і вибухових рідин.

Нагадаємо, експерти ООН обрушилися на пальмову олію.

Як повідомляв портал "Знай.uа" штучні підсолоджувачі можуть спровокувати розвиток діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що надмірне вживання енергетичних напоїв призводить до проблем із серцем.