Змінна робота може незадовільно відізначится на вазі майбутнього чада у вагітних жінок.

За словами команди дослідників з Університету Адеалаиды і Південно-Австралійського інституту охорони здоров'я та медичних досліджень, нерегулярний трудовий графік порушує роботу внутрішнього годинника організму, що призводить до гормонального збою, повідомляє Daily Mail.

Рівень цукру в крові падає з-за чого плід не отримує достатньо харчування для здорового росту.

В рамках дослідження на цю тему вчені змінили режим сну і неспання у вагітних овець, який би імітував змінні робочі дні. В такому випадку тварини народжували приплід меншого розміру.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Виняток — тварини-близнюки. У цьому разі у овець спостерігалася тривала вагітність. Причини і наслідки цієї конкретної зв'язки неясні, але експерти попереджають, що послідовні зміни в результати свідчать про те, що змінна робота негативно впливає на перебіг вагітності.

Група використовувала овець, оскільки у вагітних тварин структура кровоносної системи і обмін речовин між матір'ю і плодом, як у людей.

Вчені виявили, що у овець, яких змушували спати і їсти по змінному графіку, спостерігалася непереносимість глютену, що вважається фактором ризику розвитку діабету і ожиріння у пізнішому віці.

Але нездатність правильно переробляти глюкозу може також перешкодити передачі необхідних цукрів плоду, що призводить до дефіциту ваги при народженні.

"Вплив змінної роботи на вагітність не зовсім ясна. Ми виявили, що вплив нічних і денних змін, навіть під час вагітності, як змінило метаболізм матері, так і підсумки вагітності", — стверджує провідний автор дослідження доктор Кеті Гэтфорд (Kathy Gatford).

Нагадаємо, запалення ясен може спровокувати передчасні пологи.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вага дитини багато в чому залежить від генетики, а не від харчового раціону.

Також "Знай.uа" писав, що якщо ви хочете завести здорове потомство, то доведеться позбутися від зайвих кілограмів.