Група американських вчених заявила, що відеоігри негативно впливають на мозкову активність дітей. Експериментували з цим фахівці співробітники національних інститутів охорони здоров'я Сполучених Штатів Америки.

Про це стало відомо завдяки повідомленню американських наукових ЗМІ.

Так, вчені залучили до участі в дослідженні дітей, які полюбляють на дозвіллі пограти в комп'ютерні ігри. Варто зазначити, що кількість часу, відведеного на таку розвагу, у всіх була дуже різною.

Після цього фахівці встановили показники роботи мозку добровольців. Для цього вони використовували МРТ. Результати здивували всіх. У тих дітей, які тривалий час грали на комп'ютері або смартфоні, спостерігалися сильні зміни в структурі головного мозку.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

За словами керівника дослідницького проекту Гайа Доулінга, у маленьких ігроманів кора мозку з часом ставала більш тонкою. Найбільше страждав той відділ, який відповідає за інтелектуальний розвиток людини.

Варто нагадати, що нинішнє покоління ігрових консолей вже застаріло, що прекрасно розуміють не тільки розробники відеоігор, але ще і прості користувачі. До того ж, кількість нових ігор для PS4 і Xbox One з кожним роком зменшується, і виробники починають розробляти революційно нові ігри для консолей наступного покоління.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що діти, які годинами грають на телефонах, планшетах або ігрових приставках, частіше страждають від нестачі сну. Дослідження Державного університету Сан-Дієго показало, що молоді люди у віці до десяти років, які проводили чотири або більше годин в гаджетах, в два рази частіше недосипають/

Нагадаємо, генетики вийшли на "провокаторів" самогубців.

Як повідомляв Знай.uа детектор настрою: штучний інтелект навчився виявляти депресію у дітей.

Знай.uа писав, культова серія GTA з'явиться на смартфонах Android і iOS.