Минулого літа спостерігався зростаючий попит і інтерес до електричних самокату, який почали з'являтися на вулицях міст.

Захисники твердять про екологічность та зручность транспорту, критики — про небезпеку для пішоходів і створення аварійної ситуації на дорозі. Неважливо, до якого табору ви себе відносите, доведеться визнати, що електросамокати впливають на наше здоров'я і іноді навіть шкодять йому.

Нарешті опубліковано перший офіційний звіт дослідження з травм через електричних самокатів. Його результати навряд чи можна назвати втішними, пише Live Science.

В рамках дослідження експерти вивчили статистику травм двох відділеннях швидкої допомоги в районі Лос-Анджелеса. Висновки показали, що всього за один рік 250 людей отримали травми через катання на електричному скутері.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Аналогічно кількості травм на велосипеді (близько 200 травм), отриманих у двох відділеннях швидкої допомоги за той же період часу.

Більш того, серед поранених пілотів-електриків тільки 4 % носили шолом.

Загальна ж статистика виглядає наступним чином:

З 249 пацієнтів, більшість (91 %) отримали травми, будучи водіями в той час як близько 8 % — пішоходами.

Близько 11 % пацієнтів були віком до 18 років.

Близько 80 % пацієнтів отримали травми в результаті падіння, 11 % — в результаті зіткнення з об'єктом і 9 % — в результаті зіткнення з транспортним засобом, який рухається або об'єктом.

Серед найбільш поширених травм були травми голови (40 % пацієнтів), переломи (32 %), порізи, розтягнення зв'язок або синці без переломів (28 %).

Більшість пацієнтів (94 %) отримали відносно легкі травми і були відправлені додому після відвідин лікарні, але 15 пацієнтів (6 %) отримали травми, які були настільки важким, що знадобилася госпіталізація.

У другій частині дослідження вчені спостерігали за електричними моторолерами в деяких громадських місцях протягом семи годин. З 193 водіїв самокатів тільки 6 % носили шолом.

Вчені сподіваються, що майбутні дослідження допоможуть зібрати ще більші дані і дозволять опитати пацієнтів про використання ними електричних скутерів, в тому числі про те, чи носили вони шолом.

Нагадаємо, чи шкідливо розігрівати їжу в пластиковому контейнері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", штучні підсолоджувачі можуть спровокувати розвиток діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що експерти ООН обрушилися на пальмову олію.