Синопнитики попереджають, що січнева відлига триватиме недовго і слідом за нею прийде суворий лютий, а з ним відповідні морози.

А відтак і висока ймовірність заробити обмороження, яке може наробити проблем, якщо його ігнорувати або не знати симптоми, пише Health.

Обмороження виникає в результаті тривалого впливу низьких температур, з-за чого сповільнюється приплив крові до кінцівок.

Перша і очевидна ознака обмороження — замерзання ділянок тіла, за яким відчуття печіння, чутливість знижується, а за нею походить оніміння.

Ознаки обмороження

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як виглядає обмороження?

Спочатку виникає почервоніння, потім шкіра починає бліднути, пощипувати, "кусатися". На пізніх стадіях відморожена ділянка покривається пухирями і навіть може потемніти.

Як швидко може статися обмороження?

Час, необхідний для розвитку обмороження, залежить від температури і швидкості вітру.

При температурі 0 градусів при вітрі в 24 км на годину, наприклад, обмороження може відбутися приблизно через 30 хвилин. Але в дуже вітряні дні це може відбутися лише за п'ять хвилин.

Можна померти від обмороження?

Зазвичай — ні. Однак обмороження може призвести до необоротного пошкодження кінцівок: пальців рук і ніг, які доведеться ампутувати. Крім того, може виникнути гіпотермія, яка становить загрозу для життя.

Що робити при обмороженні

Що робити при обмороженні?

При підозрі на обмороження легкої стадії, краще всього знайти місце, де можна було відігрітися.

При серйозному випадку необхідно відвідати лікаря, який діагностує ступінь пошкоджень тканин.

Щоб уникнути обмороження, носити теплий одяг і не залишайте відкритих ділянок, коли проводите час на вулиці на холоді. Звертайте увагу на погодні попередження і на дивні симптоми: поколювання і оніміння.

Нагадаємо, останні дослідження Лундського університету показують, що холодна погода може викликати серцевий напад.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники вважають, що невеликий перекус перед сном ніяк не відбитися на здоров'я, а часом навіть досить корисний.

Також "Знай.uа" писав, вчені відкрили нову молекулу, яка дозволить вилікувати серцеву недостатність.