Канабіс рекомендують в якості засобу лікування розладів аутистичного спектру (РАС) у підлітків.

Зокрема, дослідники з Університету Бен-Гуріона проаналізували показники здоров'я пацієнтів з аутизмом у віці до 18 років і виявили, що ліки на основі марихуани полегшують різні симптоми: припадки, тики, депресію, тривогу і напади гніву, повідомляє Scientific Reports.

"В цілому, понад 80 % батьків повідомили про значне або помірне поліпшення стану своєї дитини", — стверджує провідний автор дослідження Ліхі Бар-Лева Шлейдер (Lihi Bar-Lev Schleider).

Медичний канабіс

Ізраїльські вчені проаналізували дані 188 пацієнтів з РАС, які отримували лікування каннабісом в період з 2015 по 2017 роки. Більшість молодих людей лікували маслом канабісу, що містить 30 % канабідіолу (КБД) і 1,5 % тетрагідроканнабінолу (ТГК).

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Через шість місяців після початку терапії 30 % пацієнтів повідомили про значне поліпшення, 53,7 % — про помірне, і тільки 15 % — про незначне покращення або відсутності змін.

Якість життя, настрій і здатність виконувати повсякденні обов'язки оцінювалися до початку лікування і протягом шести місяців. До початку лікування 31,3 % пацієнтів повідомили про гарну якість життя. За шість місяців гарна якість життя подвоїлася і склала 66,8 %.

Ліки на основі олії канабісу також значно поліпшили сон і концентрацію уваги.

Масло конопель

"Хоча це дослідження показує, що лікування каннабісом безпечно і може зменшити симптоми розлади аутистичного спектра, і поліпшити якість життя пацієнтів, ми вважаємо, що подвійні сліпі плацебо-контрольовані дослідження мають вирішальне значення для кращого розуміння впливу канабісу пацієнтів з РАС", — говорить доктор Віктор Новак (Victor Novack), співробітник Інституту клінічних досліджень канабісу Медичного центру "Сорока".

Нагадаємо, спрей для роту, до складу якого входять компоненти канабісу, знижує м'язові спазми у пацієнтів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.

Також "Знай.uа" писав, що підлітки, які сплять менше 6 годин, починають палити, пити і приймати наркотики в два рази частіше за своїх однолітків зі здоровим сном.