Підлітки, які регулярно вживають марихуану, частіше за інших страждають від зниження розумових здібностей і проблем з пам'яттю.

До такого висновку дійшли канадські вчені з Монреальського університету (Université de Montréal) після вивчення впливу канабісу на когнітивні здібності та вміння формувати спогади у школярiв, повідомляє BBC.

Нове дослідження тривало 4 роки, в ньому взяли участь близько 3800 підлітків у віці від 13 років.

Медики щорічно опитували підлітків щодо їх шкідливих звичок і перевіряли розумові здібності за допомогою спеціального комп'ютерного тесту.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Відомо, що вживання алкоголю і палiння каннабісу в юному віці впливає на успішність в школі і призводить до порушення когнітивних здібностей: навчання, увагу і прийняття рішень.

І хоча рівень вживання канабісу був набагато нижче порівняно з вживанням алкоголю, 28 вiдсоткiв підлітків, як і раніше, зізнавалися в тому, що курять "травку".

Спершу медики вважали, що алкоголь буде головною причиною зменшення розумових здібностей у підлітків, але, виявилося, що шанувальники "травички" частіше роблять помилки в когнітивних тестах, незважаючи на те, вони продовжували вживати речовину чи ні.

Негативні ефекти від куріння марихуани відбилися на пам'яті, міркуваннях і здатності контролювати свою поведінку.

Експерти також вважають, що відмова від канабісу може призвести до абстинентного синдрому: проблем сну і перепадів настрою.

Нагадаємо, група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа", компанія Coca-Cola планує випускати безалкогольні напої, які будуть містити каннабидиол. Виробники вже почали переговори з канадськими постачальниками марихуани.

Також "Знай.uа" писав, що пiдлiтки, які сплять менше 6 годин, починають палити, пити і вживати наркотики в два рази частіше за своїх однолітків зі здоровим сном.