Деякі напої та продукти можуть викликати втому і сонливість. Про це розповіла виданню Аіф лікар-дієтолог, кандидат медичних наук.

Чай в пакетиках

Лікар зазначила, що в пакетованому чаї міститься дуже багато таніну - речовини, чий вплив на людський організм вивчено на сьогоднішній день далеко не повністю. Переносимість таніну залежить від генетики – у деяких людей танін може викликати прискорене серцебиття і втрату гарного самопочуття.

Кава

Випита людиною кава бадьорить, так як кофеїн звужує судини та змушує серце битися швидше. Але після цього йде відкат назад, і людина може відчути занепад сил. Щоб ефект зниження тонусу не був занадто різким, пийте воду після вживання кави.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Газована вода

В її складі міститься величезна кількість цукру і смакових добавок, у тому числі штучно синтезованих. Систематичне надходження цих хімічних речовин в організм гарантовано матиме вплив на нирки, печінку і опосередковано – на загальний стан людини.

Випічка

Практично всі борошняні вироби з розряду десертів на магазинних полицях відрізняються великою кількістю простих вуглеводів і жиру в своєму складі. Дієтолог констатує: поєднання пшеничного борошна, цукру, рослинної олії або вершкового масла створює ефект «важкої їжі», від якої хилить в сон, оскільки травлення забирає додаткові ресурси.

Готові сніданки

Даний вид продуктів має високий глікемічний індекс. Це означає, що у вигляді відповідної реакції організму відбудеться різкий викид цукру, навантажующий підшлункову залозу і сприяє виробленню певний гормонів. Як наслідок цього процесу виникає занепад сил, який проходить тільки після нормалізації рівня цукру в крові.

Як повідомляв "Знай.uа", Супрун розповіла, як розпізнати фальшиві ліки.

Також, як повідомляв "Знай.uа", медреформа Супрун вигнала медиків з лікарень.