Вчені спростували поширену думку, що свіжі овочі та фрукти набагато корисніше і поживніше за консервованих і заморожених.

Як показали дослідження Честерського університету, відсоток корисних речовин іноді в цих продуктах вище, ніж у свіжих, пише Daily Mail

Вчені порівняли рівень вітаміну С в малині, ананасах, солодкої кукурудзи, моркви і горосі і виявили невелику різницю між свіжої або замороженої малиною.

Свіжі овочі

У деяких випадках заморожені сорти дійсно містили набагато більше вітамінів.

Популярні новини зараз

Завжди "світська" Катерина Осадча здивувала шевелюрою на ногах

Cadillac Lyriq знищить Tesla на ринку електрокарів, творці натякнули на ціну

У Львові лікарню спіймали на "кишенькових " тарифах, ні квитанції, ні чека - "1200 гривень за три хвилини"

Львівщина прощається з молодим священиком: "Хвороба виявилася сильнішою, Бог не зберіг"

Показати ще

З усіх досліджуваних зразків найбільший рівень вітамін С містила заморожена малина і горох, найменший — свіжа малина.

Не було помітної різниці між замороженим і свіжими ананасами, однак рівень в них вітаміну С був вищим, ніж у консервованих. Те ж саме можна сказати і про моркву.

Що стосується кукурудзи, то найбільше вітамінів було в свіжої, за нею консервована і заморожена.

Як пояснили дослідники, часто свіжі продукти транспортуються на великі відстані і довгий час лежить на складах і полицях супермаркетів.

Морожені овочі

У деяких випадках свіжі яблука та картоплю збирають, а потім близько року зберігають у низькокислородних холодильниках, щоб уповільнити процес дозрівання і псування.

Поживні мікроелементи, що містяться в свіжих фруктах і овочах поступово руйнуються з часом. Але якщо таку продукцію швидко заморожують або консервують, ці корисні вітаміни і мінерали можуть зберегтися на більший термін.

"У замороженій і консервованій продукції також міститься великий набір поживних речовин", — стверджує дієтолог Шарлотта Стірлінг-Рід.

Консервовані овочі

Нагадаємо, вживання в їжу зелених листових, помаранчевих і червоних овочів, ягід і апельсинового соку перешкоджає втрати пам'яті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нове дослідження, в якому взяли участь 23 000 чоловік у віці від 40 до 77 років, пролило світло на профілактичні особливості середземноморської дієти.

Також "Знай.uа" писав про чотири кращих поради по омолодженню мозку.