Вчені спростували поширену думку, що свіжі овочі та фрукти набагато корисніше і поживніше за консервованих і заморожених.

Як показали дослідження Честерського університету, відсоток корисних речовин іноді в цих продуктах вище, ніж у свіжих, пише Daily Mail.

Вчені порівняли рівень вітаміну С в малині, ананасах, солодкої кукурудзи, моркви і горосі і виявили невелику різницю між свіжої або замороженої малиною.

Свіжі овочі

У деяких випадках заморожені сорти дійсно містили набагато більше вітамінів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

З усіх досліджуваних зразків найбільший рівень вітамін С містила заморожена малина і горох, найменший — свіжа малина.

Не було помітної різниці між замороженим і свіжими ананасами, однак рівень в них вітаміну С був вищим, ніж у консервованих. Те ж саме можна сказати і про моркву.

Що стосується кукурудзи, то найбільше вітамінів було в свіжої, за нею консервована і заморожена.

Як пояснили дослідники, часто свіжі продукти транспортуються на великі відстані і довгий час лежить на складах і полицях супермаркетів.

Морожені овочі

У деяких випадках свіжі яблука та картоплю збирають, а потім близько року зберігають у низькокислородних холодильниках, щоб уповільнити процес дозрівання і псування.

Поживні мікроелементи, що містяться в свіжих фруктах і овочах поступово руйнуються з часом. Але якщо таку продукцію швидко заморожують або консервують, ці корисні вітаміни і мінерали можуть зберегтися на більший термін.

"У замороженій і консервованій продукції також міститься великий набір поживних речовин", — стверджує дієтолог Шарлотта Стірлінг-Рід.

Консервовані овочі

Нагадаємо, вживання в їжу зелених листових, помаранчевих і червоних овочів, ягід і апельсинового соку перешкоджає втрати пам'яті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нове дослідження, в якому взяли участь 23 000 чоловік у віці від 40 до 77 років, пролило світло на профілактичні особливості середземноморської дієти.

Також "Знай.uа" писав про чотири кращих поради по омолодженню мозку.