Ми всі ще з дитинства знаємо, що читати дуже корисно, але мало хто замислюється, чому. Вчені оприділили, як читання впливає на мозок і що потрібно читати, щоб його натренувати. Передає Clutch.

Вчені з Центру Нейрополітики при Університеті Еморі в Атланті досліджували вплив на мозок різних стимулюючих агентів, які призводять до його розвитку. Вони прийшли до висновку, що найкраще мозок розвиває читання, і розповіли, що потрібно читати, щоб стати справжнім генієм.

Чому читання ефективніше за Омега-3?

Підвищити активність мозку можна не тільки головоломками, але і вживанням корисних жирів (горіхи, свіжі овочі, червона риба). Однак, читання виявилося найсильнішим стимулятором.

Як довели вчені, під час читання відбувається активація нейронів, які створюють нові нейронні зв'язки, формуючи нову мережу, яка відповідає за передачу і обробку інформації, що надійшла. Найбільше активізується ліва скронева кора, що відповідає за мовне сприйняття, засвоєння мовних норм, граматики, семантики слів (змістове значення) і абстрактний понятійний апарат. При читанні наш мозок автоматично засвоює норми мови, граматики та вживання слів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Як просте читання стимулює моторику?

Коли ми читаємо про якусь дію, ми її уявляємо, а це означає, що в процесі читання мозок вчиться відтворювати її. Звичайно, після епічної саги ми не зможемо робити сальто як справжні воїни, але мозок про це не знає. Завдяки читанню ти отримуєш колосальний досвід, який допоможе тобі легко справлятися з новими завданнями.

Яка література найбільше активізує мозок?

Вчені провели дослідження, яке довело, що користь від читання сильно відрізняється від обраної вами літератури. Як виявилося, найбільше мозок задіяний при уважному читанні художньої літератури. Також добре себе показали наукові та науково-популярні книги, але тільки для тих, хто володіє багажем знань і здатний вільно сприймати більш складну інформацію.

Нагадаємо, 5 елементарних правил, які вбережуть від стресу.

Раніше Знай.uа повідомляв, Комаровський попередив про ризики автомобільних подорожей з дітьми.

Також Знай.uа писав, вчені виявили речовину, що продовжує життя.