Вчені назвали першу ознаку старіння, про який ніхто не знав. Як виявилося, біологічний вік можна визначити за допомогою простого тесту. Про це передає Clutch.

Перша ознака старіння - це не зморшки, а втрата рухливості і гнучкості. З віком людині все важче легко вправлятися зі своїм тілом, і складніше виконувати фізичні навантаження.

Як вдалося з'ясувати вченим, це відбувається через виникнення м'язових затисків і рефлекторних скорочень, які виникають чрезе постійні схильності психіки до стресового впливу. У науці це називають сенсорно-моторною амнезією - станом, коли тіло забуває, як рухатися. Багато хто вже в 40 зауважує, що не може виконувати колишні фізичні навантаження.

Перша ознака старіння — це стан організму, коли знижується еластичність зв'язок і м'язів, з'являється біль у суглобах, викривляється хребет, виникає кульгавість і скутість рухів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Проте, вчені не вважають такий стан безповоротним. Тим, хто хоче "омолодити" організм, варто зайнятися медитацією і релаксацією. Також обов'язково потрібно додати у своє життя регулярні заняття спортом. Фізичні вправи допомагають організму триматися в тонусі, навіть банальна зарядка допоможе вам виглядати молодше.

Простий тест, щоб визначити свій біологічний вік по гнучкості

Визначити першу ознаку старіння вигляді втрати гнучкості дуже просто. Розімніться і розігрійте м'язи, а потім поставте ноги на ширині плечей. Постарайтеся дотягнутися кінчиками пальців до підлоги. Так ви зможете визначити, скільки років вашому організму.

  1. 20-30 років — у тебе вийшло повністю покласти долоні на підлогу;
  2. 40 років — торкаєшся підлоги тільки кінчиками пальців;
  3. 50 років — виходить обхопити руками тільки гомілки;
  4. 60 і більше років — ти дістаєш тільки до колін.

Нагадаємо, медики пояснили, чому важливо пити каву з чистою водою.

Раніше Знай.uа повідомляв, вчені розповіли про незвичайну користь від читання.

Також Знай.uа писав, Комаровський поділився секретами прогулянок для матусь.