Бездітні жінки на 72 % частіше вмирають від раку, ніж матері.

До такого висновку прийшли вчені з Клагенфуртського університету після того, як протягом 50 років вивчали показники здоров'я 1 % населення Великобританії, пише Daily Mail.

Експерти проаналізували дані про батьківство, сімейний стан і доходи, отримані в рамках поздовжнього дослідження Управління національної статистики.

Тест на вагітність

У ході переписів 1971, 1981, 1991, 2001 і 2011 років Управління національної статистики зібрала інформацію про осіб, які проживають в Англії та Уельсі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Серед 70-річних жінок без потомства ризик смерті від цього захворювання складе 1,3 % порівняно з 0,4 % серед жінок, які мають сім'ю.

Крім того, матері в два рази менше ризикують померти від інфекційних захворювань.

Дослідники вважають, що це може бути пов'язано з "гіпотезою про батьківську двосторонню імунізації", згідно з якою імунна система матері або батька "оновлюється" в результаті впливу інфекції, що передається дитині.

Це зміцнює імунну систему, що збільшує шанси батьків у боротьбі з інфекціями в літньому віці.

В очікуванні

Така ж захист поширюється і на батьків, але меншою мірою.

Результати показують, що вірогідність смерті чоловіків з дітьми від інфекційних захворювань на третину нижче, ризик смерті від раку — на дві третини менше, а від нещасних випадків, вбивств, самогубств або —трохи більше ніж на половину менше.

У той же час шлюб не має аналогічних захисних ефектів.

У одружених чоловіків на 123 % вище ймовірність померти від захворювань серця в порівнянні з 75-річними холостяками.

А жінки виходять заміж, на 18 % частіше вмирають від раку.

Отримані результати також свідчать про те, що наявність високого доходу та власного будинку захищає від передчасної смерті, але не так ефективно, як народження дітей.

Сім'я

Нагадаємо, вчені Російського університету дружби народів виявили нові фактори, що провокують безпліддя у жінок.

Як повідомляв портал "Знай.uа", польські вчені з компанії СoolTec розробили пристрій охолодження яєчок, яке допоможе в лікуванні чоловічого безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.