Висококалорійний завтрак допомагає зміцнити здоров'я серця.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГрецькі дослідники виявили, що ранковий прийом їжі, що містить в загальній складності 400 калорій, пов'язаний з більш низьким рівнем утворення зубного нальоту в артеріях — основною причиною серцевих захворювань, пише Daily Mail.
На жаль, команда експертів не уточнила, які продукти краще всього готувати на сніданок. Однак сир, молоко, пластівці і хлеб вважалися основними продуктами харчування, згаданими учасниками їх експерименту, які з'їли найбільшу кількість калорій на сніданок.
У рамках свого дослідження вчені з Афінського університету оцінили дані майже 2000 осіб (середній вік — 63 роки) з Коринфії.
Учасників розділили на три групи в залежності від того, скільки калорій в день вони отримують на сніданок: висококалорійні (більше 20 %), низькокалорійні (від 5 % до 20%) або відсутні сніданки (менше 5 %).
У цілому 240 осіб повідомили, що про висококалорійний сніданок, майже 900 осіб — про низькокалорійний і близько 680 чоловік зовсім не снідали.
Сніданок для людей з другої групи зазвичай включав каву або низькокалорійне молоко, а також хліб з маслом, медом, оливками або фруктами.
Дослідники виявили, що у тих, хто їв високоенергетичний сніданок, артерії, як правило, були "значно здоровіше, ніж у тих, хто їв мало або зовсім не їв".
"Сніданок, що становить понад 20 відсотків від загального добового споживання калорій, може мати настільки ж важливе значення, як і сам раціон харчування людини", — підсумував автор дослідження доктор Сотіріос Цаламандрис.
Дивіться також: Омлет. Як приготувати здоровий сніданок.
Нагадаємо, дієтологи розвінчали головний міф про прийомі їжі.
Як повідомляв портал Знай.uа, все більше дієтологів сходяться на думці, що є увечері не тільки можна, але і потрібно.
Також портал Знай.uа писав, що диетолог Світлана Фус розвінчала один з головних міфів про правильне харчування.