Надмірне вживання солі може призвести до проблем із серцем.

Згідно з новою доповіддю Національної академії наук США, зниження рівня споживання солі зменшує ризик утворитися серцевих захворювань, пише Daily Mail.

Колишня рекомендована межа споживання солі для дорослих становила 2300 мг на день, але нові рекомендації передбачають скорочення вмісту солі майже наполовину до 1500 мг на день.

Сіль

Автори сподіваються, що оновлені рекомендації послужать керівництвом для директивних органів при розробці законодавства, яке змусить ресторани вказувати кількість натрію в їх стравах і навіть регулювати, скільки солі виробники використовують у продуктах харчування.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У ряді досліджень доведено, що надмірне споживання натрію пов'язане з підвищеним ризиком серцевих захворювань, які є причиною смерті номер один у всьому світі.

Справа в тому, що сіль затримує воду в організмі. Надмірна кількість води в свою чергу викликає підвищення кров'яного тиску.

Надто високий кров'яний тиск створює навантаження на різні органи: мозок, нирки і серце, що може призвести до серцевих захворювань, інфарктів і інсультів.

Раніше рекомендований ліміт у 2 300 мг ґрунтувався на "верхньому рівні споживання" — пороговому значенні, яке експерти використовують для виявлення цілого ряду потенційних негативних наслідків.

Дрібна і крупна сіль

Автори рекомендують, щоб діти у віці від чотирьох до восьми років щодня отримували не більше 1000 мг, діти віком від дев'яти до 13 років — не більше 1 200 мг, а діти у віці 14 років і старше — близько 1 500 мг.

Згідно з доповіддю, це перша рекомендація щодо раціону харчування, пов'язана зі зниженням ризику хронічних захворювань, але інші поживні речовини також можуть бути піддані повторній оцінці.

Дивіться також: Чим небезпечна сіль!

Нагадаємо, безсольова дієта допомагає знизити кров'яний тиск.

Як повідомляв "Знай.uа", яка кількість солі треба з'їсти для того, щоб вбити людини.

Також Знай.uа" писав, про основні причини не їсти м'яса.