В черговий раз дієтологи переконують – для ідеальної і стрункої фігури правильніше не обмежувати себе в їжі, а, навпаки, харчуватися досить повноцінно і правильно. Передає Хвиля.

За словами фахівців, ті, хто мріє про ідеальні форми повинні включити у свій раціон більше продуктів, які налагоджують травлення і прискорюють обмін речовин.

Продукти, вживання яких допомагає домогтися стрункості і підтримувати її, не допускаючи набору ваги, можуть бути простими, доступними для багатьох.

Сардини

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Цей продукт забезпечує організм комплексом речовин, що сприяють підтриманню гарної форми. При вживанні сардин (краще в олії) людина отримує нежирний білок і ненасичені жирні компоненти (зокрема, омега-3 кислоти), які надають стимулюючу дію на метаболізм. Сардини – прекрасне джерело селену, фосфору, вітамінів B2, B12 і D, а також холіну, ніацину, кальцію, цинку, марганцю і міді.

Сардини також добре допомагають позбавлятися від надлишків жиру, що накопичилися на талії.

Мариновані овочі

Вчені відзначають, що оцет і оцтова кислота облают властивість запобігати різке зростання рівня цукру в крові – це означає, що у людини на більш довгий строк зберігається відчуття ситості.

Містять велику кількість пектинів і клітковини, які знижують рівень шкідливого холестерину в крові, збагачують організм мінералами і вітамінами, а також можуть слугувати легким проносним засобом.

З цієї причини вживання маринованих овочів допомагає зберігати струнку фігуру. Але також важливо, щоб ці овочі не рясніли сіллю і не вживалися у великій кількості.

Яйця

Ідеальний сніданок. Для засвоєння яєць організму потрібно багато енергії, тобто, жирова тканина витрачається інтенсивніше, пояснюють фахівці. Щоб цей простий продукт ефективно сприяв стрункості, вживати його слід щодня.

Пекучий червоний перець

У ньому міститься висока концентрація капсаїцину, який допомагає знизити апетит і стимулює процеси метаболізму.

Темний шоколад

Містить флавоноли, які нормалізують засвоєння глюкози тканинами організму, не дозволяючи різко підвищуватися її вмісту в крові. Дієтологи радять віддавати перевагу шоколаду з вмістом какао не менше 70%.

Нагадаємо, дослідники довели, що чорнослив володіє неймовірними властивостями. Крім того, що він підвищує працездатність і в цілому тонізує організм, цей сухофрукт здатний уберегти вас від раку товстої кишки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", відомий український дієтолог Катерина Толстікова розповіла, чому важливо їсти багато зелені. За її словами, саме кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля, рукола та інша зелень - це справжня панацея від усіх хвороб.

Також "Знай.uа" писав, фахівці Гарвардського університету дійшли висновку, що кето-дієта - це найефективніша система харчування для схуднення.