Вчені створили вакцину, яка позбавить людей від агонії, викликаної артритом.

Дослідники Оксфордського університету розробили вакцину, яка блокує основну причину — фактор росту нервів (NGF), пише Daily Mail.

Вакцина стимулює імунну систему до вироблення антитіл, які будуть діяти проти NGF.

Здоровий суглоб і суглоб з артритом

За словами мікробіологів, вакцина змусила імунну систему працювати проти природного NGF у мишей, послаблюючи їх біль.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Випробування нового засобу лікування проводилися на мишах з нерівномірним розподілом ваги на задні лапи, що, за словами вчених, є ознакою хворобливого остеоартрозу.

У мишей, яким була зроблена вакцинація, також був більш високий рівень антитіл, що, як виявилося, було пов'язано з болезаспокійливою дією".

Крім того, вакцина, яка отримала назву CuMVttNGF, полегшувала біль в мишах, коли вона приймалася як до, так і після появи болю.

Оксфордьска команда вважає, що вакцина може бути більш ефективною для зняття болю та зниження вартості лікування.

Стадії ревматоїдного артриту

Вчені сподіваються на більш масштабні дослідження, а поки конструкція вакцини дозволяє, за їх словами, контролювати рівень антитіл і таким чином адаптувати лікування до конкретних випадків в відповідності з потребами.

"Занадто багато людей, які живуть з болем, не отримують ефективного полегшення від лікування, доступного в даний час", — заявив доктор Стівен Сімпсон з благодійної організації Versus Arthritis, яка фінансувала це дослідження

За його словами, тому розробка більш ефективних болезаспокійливих засобів з меншою кількістю побічних ефектів життєво важлива для людей, що живуть з артритом.

Дивіться також: Артрит: помилки в діагнозі

Нагадаємо, чому у людей хрустять суглоби.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медики запропонували естроген в якості захисту меніска від небезпечного захворювання суглобів.

Також "Знай.uа" писав, що ладан можна застосовувати в якості засобу лікування запалення суглобів.