У країнах Євросоюзу в середньому жінки вперше народжують ближче до 30-річного віку.

Такі дані оприлюднив Eurostat.

Найраніше сред європейських держав вперше стають матерями жительки Болгарії (26,1 року, трозхи відстала Румунія, там середній вік складає 26,5 року.

Далі за слідують Словаччина (27,1 року), Польща (27,3 року), Литва (27,5 року) та Естонія (27,7 року).

Найвищий у Євросоюзі середній вік народженняпершої дитини зафіксований в Італії (31,1 року). В Іспанії він становить 30,9 року, в Люксембурзі – 30,8 року, Греції – 30,4 року, Ірландії – 30,3 року, Нідерландах – 29,9 року, на Кіпрі – 29,7 року.

Щодо України, то з кодним роком жінки все більше "відтягують" материнство. Первістка українки народжують в середньому 25-річному віці. Проте дедалі частіше перша дитина з’являється у пар в нашій державі у віці 27-30 років. Найчастіше українки не поспішають обзаводитись родиною через економічну ситуацію в країні, низький рівень доходів та особливо гостро в молоді стоїть питання з житлом.

Нагадаємо, відома російська акторка 47-річна Анастасія Завортню втретє стала мамою, що до останнього ретельного приховувала. У неї з фігуристом Петром Чернишовим з'явилась донька Міла.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Японії народилась найменша у світі дитина. Вага малюка склала всього 267 грамів. Лікарі помітили патологію, що дитина перестала рости ще, коли його мама була вагітна 24 тижні.

Також Знай.ua писав про те, що молода мама не повірила своїм очам, коли лікарі піднесли їй щойно народжену дитину.

Дівчинка з'явилась на світ з першим зубом.

Дивіться: Незвичайні пологи. Трійня у Дніпрі народилась з різницею у 38 днів