Поїдання засоших соплів зміцнює імунну систему організму людини.

До такого висновку прийшов дерматолог з Денвера Мег Лемон. Експерт також пропонує людям не викидати їжу, яка впала на підлогу, а з'їдати її, щоб зробити наш організм сильніше, пише Daily Mail.

Доктор посилається на дослідження, які показують, що вплив на організм цілого ряду мікроорганізмів посилює його природний захист і робить людей більш стійкими до інфекцій і алергій.

Дівчинка колупається в носі

І оскільки суспільство стає чистішим, люди буквально можуть взяти справу в свої руки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Поради Мег Лемон підкріплюються затвердженнями іншого експерта Метта Рихтеля, який написав книгу про зміцнення імунної системи — "An Elegant Defense: The Extraordinary New Science of the Immune System".

У ній йдеться про те, що сучасна імунна система стає дуже чутливою до колись нешкідливих мікробів.

Експерт вказує на дослідження, що у дітей частіше розвивається алергія, наприклад, сінна лихоманка, якщо у них менше братів і сестер. Причина цього полягає в тому, що зараження інфекціями від старших братів і сестер зміцнює імунітет дітей молодшого віку.

Він також попереджає, що надмірна призначення антибіотиків сприяє розвитку алергічних захворювань, тому що вони можуть знищити здорові бактерії, якщо приймати препарати без необхідності.

Чоловік колупає в носі

Надмірне використання антибіотиків також дозволяє бактеріям мутувати, з-за чого вони стають все більш смертоносними і важко піддаються лікуванню.

Доктор Рихтель визнає, що багато досягнень в області гігієни принесли користь суспільству і поліпшили здоров'я і життя сучасних людей.

Але він вважає, що імунна система все ще може виграти від "простих тренувань", щоб краще боротися з інфекціями. Наприклад, колупання в носі або вживання брудної їжі може бути одним із способів зробити це.

Дивіться ще: Три найбільш тривожних симптому в носі

Нагадаємо, медики виявили раніше невідому функцію імунітету.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.

Також "Знай.uа" писав про що говорить колір мокротиння.