Вже два тижні, як весна, а значить все навколо починає поступово оживати: пробиваються паростки, цвітуть нирки і весь рослинний світ готуватися до того, щоб обмінятися пилком.

І ця новина, яка може щиро засмутити людей, які страждають від полінозу або сінної горячки (помилкова назва, бо сіно не є значимим чинником у генезі захворювання ), або від алергії на пилок, пише Health.

У людей, які страждають від цього захворювання з'являються ряд відомих симптомів: почервоніння очей, нежить, біль у горлі, кашель і навіть задуха.

Симптоми полінозу

Виявляється, існує три види пилку, які можуть змусити людей страждати від перерахованих вище симптомів.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Пилок з дерев провокує весняну алергію, з березня по травень; потім пилок з трав викликає алергію з кінця травня по початок серпня. Пилок з бур'янів і амброзії викликає осінню алергію, яка починається в середині серпня і може тривати до перших морозів", — пояснює алерголог Джанна Такк з Американського коледжу алергії, астми і иммуннологии.

Якщо ви починаєте відчувати якісь симптоми, першим ділом слід записатися на прийом до алерголога, щоб з'ясувати, що може їх викликати.

Якщо ви страждаєте від астми, то тим більше не варто ігнорувати симптоми. Лікарі можуть зменшити симптоми алергічної астми

Профілактика полінозу

"Я завжди кажу пацієнтам, що хоча більшість алергії на пилок не небезпечні, вони можуть викликати серйозні симптоми і змінити якість їх життя. Ось чому корисно відвідати алерголога і пройти тест", — заявляє експерт.

Нарешті, щоб краще підготуватися до пекла, перевірте кількість пилку, яки публікується на спеціалізованих сайтах про погоду.

Дивіться також: Весняний поліноз

Нагадаємо, дослідники з Валенсійського політехнічного університету розробили новий тест на алергію до антибіотиків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в період з 1997 по 2011 рік кількість дітей, які страждають від харчової алергії, зросла на 50 % у всьому світі і продовжує зростати.

Також "Знай.uа" писав, існує алергія на цукор.