Надмірна любов до омлету та інших страв з куряних яєць може призвести до проблем із серцем
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДо такого висновку прийшли дослідники з Північно-Західного медичного університету Файнберга після вивчення показників здоров'я близько 30 000 осіб, пише
Справа в тому, що яєчні жовтки вважаються одним з найбільш багатих джерел дієтичного холестерину серед усіх зазвичай споживаних продуктів харчування. Одне велике яйце містить 186 міліграмів холестерину в жовтку.
Інші продукти тваринного походження, такі як червоне м'ясо, перероблене м'ясо і високожирні молочні продукти (вершкове масло або збиті вершки) також мають високий вміст холестерину.
У новому дослідженні розглядалися зведені дані по 29 615 дорослим американцям, що представляють расову і етнічну різноманітність, з шести перспективних групових досліджень протягом 31 року після їх завершення.
Наукова робота показала, що вживання 300 мг дієтичного холестерину в день було пов'язано з 17-відсотковим підвищенням ризику розвитку серцево-судинних захворювань і 18-відсотковим підвищенням ризику смерті від усіх причин.
Холестерин був вагомим фактором, незалежним від споживання насичених жирів та інших дієтичних жирів.
Харчування від трьох до чотирьох яєць у тиждень було пов'язано з 6-відсотковим підвищенням ризику серцево-судинних захворювань і 8-відсотковим підвищенням ризику смерті від будь-якої причини.
Тим не менш яйця і червоне м'ясо є хорошими джерелами важливих поживних речовин, таких як незамінні амінокислоти, залізо і холін. Замість яєчних білків вибирайте яєчні білки або вживайте їх в помірних кількостях.
Дивіться також: Курячі яйця
Нагадаємо, чи є реальна користь від курячого бульйону.
Як повідомляв портал "Знай.uа", у людському організмі зустрічаються крихітні частинки пластику.
Також "Знай.uа" писал, що білкові сполуки, які містяться в організмі лам і верблюдів, послужили основою для вакцини нового покоління проти грипу.