Американські вчені розробили нову технологію віртуальної реальності, яка дозволяє лікарям буквально зазирнути у вени пацієнтів під час операції.

Як повідомляє Daily Mail, тепер радіологи зможуть використовувати візуалізацію для навігації по крихітним кровоносним судинам, щоб підвищить ефективність лікування широкого класу захворювань: від тромбів до інсультів, раку, тощо.

Новий катетер, розроблений в Університеті Вашингтона, оснащений електромагнітними датчиками, які передають зображення кровоносних судин в реальному часі до гарнітури віртуальної реальності. Це підвищує безпеку процедури і підвищує її точність.

Демонстрація нової технології

Електромагнітні датчики, встановлені на катетерах, фіксують розмір і форму кровоносних судин під час проходження інструменту через них.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Ці дані збираються програмним забезпеченням, який візуалізує їх у вигляді 3D-зображення в окулярах VR, які надіті на радіолога.

Принадність такого підходу в тому, що він дійсно дозволяє візуалізувати навіть найдрібніші частини тіла.

Сама технологія складається тільки із спеціального катетера та окулярів VR, що усуває необхідність у спеціальному ангіографічному комплексі, рентгенівських апаратах і гігантських екранах. Плюс, як вважають винахідники, набагато дешевше.

Демонстрація нової технології

Якщо запропонована ними методика отримає схвалення в Управлінні по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів, лікарі зможуть використовувати цю технологію для проведення процедур інтервенційної радіології за межами великих центрів у великих містах і в сільській місцевості та в районах з недостатнім рівнем обслуговування.

Нагадаємо, кембриджські вчені розробили тривимірну модель раку у віртуальній реальності, дозволивши буквально інакше поглянути на це небезпечне захворювання.

Як повідомляв портал "Знай.uа", масштабний огляд 39 досліджень показав, що люди, які живуть в сільській місцевості, рідше виліковуються раку.

Також "Знай.uа" писав, що новий аналіз крові дозволить діагностувати рак всього за десять хвилин.