Коли у родині з'являється донечка, усі намагаються виростити справжню леді, однак бачення на методи виховання в усіх членів родини різні.

Як правильно виховувати дівчинку, розповів відомий лікар-педіатр Євген Комаровський.

Здоров'я та фізичний розвиток

Оскільки дівчаток частіше виховують саме мами, вони дівчаток більше жаліють. За словами Комаровського, це даремно, і в цьому помилка. Розумні батьки не бояться дівчаток загартовувати так само, як і хлопчиків.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Лікар радить з самого дитинства не закутувати дитину у сім шуб, також не зайвим буде обливання водою, а згодом навіть крижаною. Обливання холодною водою дають загартування і відмінну бадьорість.

Не думайте, що такі процедури можуть зашкодити, і помилковими є думки, що раз це дівчинка, то їй легше застудитись.

Спорт — обов'язково!

"Спорт бажано вибирати той, який пов'язаний з перебуванням на свіжому повітрі і з руховою активністю: біг, велосипед, ролики Плавання дуже корисне для здоров'я, але при професійних тренуваннях у дівчаток формуються цілком чоловічі плечі, що не цілком жіночно. З цієї ж причини художня гімнастика корисніше гімнастики спортивної", - говорить лікар.

Акуратність і охайність

Дівчинка не повинна бути нечупарою, тому привчаємо доньку до порядку.

Лікар порадив взяти три речі за звичку. По-перше, дитина повинна навчитись щоранку заправляти постіль. Не менш важливим, є уміння самостійно розчесати волосся та зробити найпростішу зачіску. А також - одягнутися і також самостійно.

Діти, які ходять до садочків, з цими завданнями впораються швидше, однак, якщо ваша дитина вдома з вами, це не означає, що ви повинні все робити за неї, ому що вона маленька. З самого малечку слід привчати дитину до праці, інакше тоді вона буде лінуватися в усьому.

"З приводу ліжку наші бабусі добре знали: у кого безлад на ліжку, у того (тієї) безлад і в житті. А зачесатися і привести в порядок волосся — це в тому числі і зібрати свої думки, зібрати всю себе.", - додав Комаровський.

Якщо дитина не хоче самостійно обягатися, поясніть, що принцеси не снідають у пом'ятій майці.

Маленька господиня будь-якого дому

Важливо мамам подавати гарний приклад донькам. Залучайте дітей до хлопотів на кухні. Навчити дівчинку допомагати у приготуванні їжі можна в ігровій формі.

"Неправильно, коли мама і далі готує, а донька просто допомагає. Правильно, коли донька готує, а мама їй допомагає: продовжує її вчити куховарити смачно, накривати красиво, робити все легко, даремно не переживати і залучати на допомогу всіх, хто здатний їй допомогти", - упевнений лікар.

Сильна та слухняна

Багато плутанини в питанні, чи дівчинка бути сильною людиною і лідером. Правда те, що чоловіки надають перевагу жінкам, які дають лідирувати їм, але одночасно уникають жінок слабких і безпомічних. Як це повинно відбитися у вихованні дівчинки?

Правило перше: знати свої інтереси, але не вередувати. Розумна дівчина завжди повинна пам'ятати про свої інтереси. За столом із запропонованого вона легко вибирає те, що подобається особисто їй, але ніколи не вередує. "Хочу це!" — чудово, а незадоволене "Не хочу нічого!" і тим більше істерики — під забороною. Правило друге: ми не плакси, нещасну жертву і безпорадність не розігруємо. Розрізняйте: поплакати дівчинці можна, а домагатися чого-то сльозами, нещасними очима і безпорадними руками — не можна.

Лікар закликає батьків стежити за лексиконом дитини. Особливо, якщо малеча ходить до садочка, звідки може принести купу поганих слів, значення яких сама ще не розуміє.

Також не менш важливим є поведінка, міміка та реакція дитини в процесі спілкування.

"Просто стежте, щоб вона не привчала себе зрушувати брови в стражданні, опускати губки або плечі, а також щоб вона не освоювала жіночий словник жертви: "Жах, кошмар! Я в шоці!.. Я не знаю, не розумію, не впораюся... Це все вони, це все через вчительки..." і так далі", - додав Комаровський.

Нагадаємо, як діти ламають кістки через гаджети.

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський розповів про перший прикорм та проблеми з туалетом.

Також Знай.ua писав про те, що лікар відкрив українським батькам очі на антибіотики та наслідки.