Сполуки, що зустрічаються в гіацинтах, можна використовувати для лікування сліпоти.

Дослідження команди вчених з Суррейського університету показали, що гомоызофлавоноїди, які містяться в рослинах сімейства Спаржеві, можуть зупинити зростання аномальних кровоносних судин в очах, пише Daily Mail.

Дослідники стверджують, що в майбутньому вони зможуть створювати синтетичні версії сильнодіючих з'єднань, щоб зберегти зір у пацієнтів з дефектом кровоносних судин.

Гіацинти

"Ми вважаємо, що наші результати вказують на можливе майбутнє лікування багатьох дегенеративних захворювань очей, і, схоже, що природі ще належить розкрити багато таємниць", — розповів професор Дулсі Малхолланд з Суррейського університету.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Діабетична ретинопатія викликана високим рівнем цукру в крові і пошкоджує задню частину ока, викликаючи сліпоту, якщо не лікувати її.

За наявними оцінками, це ускладнення, яке ховається в організмі кілька років, перш ніж воно позначиться на зорі, вражає 28 мільйонів осіб у всьому світі.

Такі захворювання зазвичай лікуються ін'єкціями ліків безпосередньо в очі, в результаті чого пацієнти піддаються ризику травм і хворобливих інфекцій.

Діабетична ретинопатія

Проте один з дослідників, які брали участь у дослідженні, припустив, що його результати є "першим кроком" на шляху до терапії без ін'єкцій.

Група дослідників перевірила, наскільки ефективно гомоізо флавоноїди могли зупинити зростання нових кровоносних судин.

Зокрема, вчені знайшли один синтетичний похідний препарат, який можна було б використати для розробки майбутніх методів лікування. В даний час його назва, невідома.

Гіацинти

Нагадаємо, вчені розробили самий крошечныї імплант для лікування глаукоми.

Як повідомляв портал "Знай.uа" американським вченим вдалося виростити фрагмент сітківки людського очі.

Також "Знай.uа" писав, що новий клей для очей позбавить мільйонів людей від дорогих хірургічних операцій, а саме головне — вбереже від сліпоти.