Виконуюча обов'язки голови МОЗ Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook вказала на шкідливі напої і назвала корисну альтернативу.

За її словами, пити воду з-під крану можна, тільки якщо вона відстояна і кип'ячена, а краще профільтрована.

"Відстоювання дозволяє шкідливим речовинам осісти. А фільтрування позбавляє воду від їх дрібних частинок, наприклад, іржі, а також іонів. Не забувайте вчасно міняти фільтр, інакше ці частки почнуть виходити з нього у воду, а не навпаки", — написала Супрун.

Крім того, мінеральні води з вмістом кальцію і магнію можуть мати як малу, так і середню жорсткість. Це важливо для людей, які мають проблеми зі здоров'ям.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Для когось мінералка з магнієм і кальцієм — це джерело корисних іонів, які добре засвоюються, а для когось — збільшення ризику каменів у нирках. Якщо у вас проблеми з тиском, травленням, нирками, роботою серцево-судинної системи, порадьтеся з лікарем щодо жорсткості і мінерального складу води, який вам підійде", — зазначила Супрун.

Також вона попередила, що в енергетиках дуже багато цукру, кофеїну та інших стимулянтів, і при постійному споживанні вони дуже шкодять здоров'ю. Солодкі газовані напої Супрун також не рекомендує пити.

"Соки теж не є здоровою альтернативою. Свіжовичавлені теж, але їх можна комбінувати з овочами і зменшувати тим самим вміст цукру. Все тому, що в них високий глікемічний індекс і глікемічне навантаження — це те саме, що поїсти цукерок — знову низька кислотність (яка шкодить зубам). Фрукти краще вживати цілими", — порадила чиновниця.

Супрун додала, що самостійно приготований напій, узвар із сухофруктів, фільтрована кава – корисна альтернатива солодкій воді.

"Кращим джерелом мінералів є молочна сироватка: в одній склянці чверть денної норми кальцію і фосфору, і десята частина потреб у цинку, калію і магнії. Змішайте сироватку з соком, і отримаєте безпечний енергетик", — уточнила вона.

“Пийте воду” — цю пораду ви запам’ятали, але багатьом не конче хочеться її виконувати. Вода ж “ніяка”. От щось шипуче,...

Geplaatst door Уляна Супрун op Dinsdag 9 april 2019

Нагадаємо, що чиновники вирішили позбутися від лікарняних листів у рамках медичної реформи.

Як повідомляв портал Знай.uа, Супрун переконана, що основною причиною високої смертності серед українців є серцево-судинні захворювання.

Також портал Знай.uа писав, що реформа охорони здоров'я дозволила медику самостійно вирішувати, приходити на виклик чи ні.