Вчені попереджають всіх любителів біодобавок, що найкращий спосіб отримати поживні речовини та вітаміни — збалансована дієта.

Дослідники з Тафтського університету виявили, що натуральні поживні речовини асоціюються з більш тривалим життям, чого не можна сказати про біодобавки, пише Health.

Команда вчених проаналізувала дані понад 27 000 дорослих людей в США, щоб оцінити зв'язок між харчовими добавками і смертністю.

Біодобавки

Вони виявили, що "більш низький ризик смерті, пов'язаний з адекватним споживанням поживних речовин вітаміну К і магнію з продуктів харчування".

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Крім того, дослідники з'ясували, що достатня кількість вітаміну К, вітаміну А і цинку знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань.

З іншого боку, прийом таблеток з цими ж вітамінами не гарантує аналогічного результату.

Крім того, дослідники виявили, що отримання занадто великої кількості кальцію з харчових добавок, що визначається як мінімум 1000 міліграмів на день, підвищує ризик смерті від раку.

Біодобавки

Однак прийом такої ж кількості кальцію з їжі не провокує аналогічної небезпеки.

Також учені зробили ще одне цікаве відкриття: якщо ви приймаєте вітамін D, не страждаючи від його дефіциту, ви можете збільшити свої шанси померти від раку.

Однак, попереджають дослідники, необхідні додаткові дослідження, щоб закріпити цей висновок.

Якщо ж ви збираєтеся приймати біодобавки, то необхідно знати наступне: для початку, не купуйте китайські добавки.

Необхідно утриматися від прийому добавок, що містять каву — інгредієнт, пов'язаний з пошкодженням печінки; хром — c анемією; помаранча — з інфарктами та інсультами; L-триптофан — з нейротоксичними реакціями.

Якщо вам дійсно необхідно приймати добавки для лікування якого-небудь захворювання, будьте обережні при виборі препарату і не забудьте порадитися з лікарем.

Біодобавки

Нагадаємо, більше половини людей, що приймають біологічно активні добавки, піддають небезпеці своє здоров'я.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені створили рецепт "еліксиру молодості".

Також "Знай.uа" писав про топ-5 поширених міфів про обмін речовин.