Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про те, чим не можна лікувати дітей при ГРВІ.

"Чи можна при ГРВІ давати дитині одночасно антибіотики та противірусні засоби? Ви знаєте, друзі, як правило, можна, але це абсолютно безглуздо, це нерозумно, це неефективно, цього робити не можна з точки зору логіки і здорового глузду. По-перше, коли мова йде про гострі респіраторні вірусні інфекції, то антибіотики не мають ніякого відношення до лікування, оскільки всі ці нежить, кашель і температури викликаються чим? Вірусами. А антибіотики на віруси не діють.

Так що, давати противірусні засоби? Як не дивно, не давати. Оскільки, практично всі противірусні засоби відносяться до ліків з недоведеною ефективністю. Ще раз звертаю вашу увагу, друзі мої. Лікування гострих респіраторних вірусних інфекцій не має ніякого відношення до прийому ліків. Ліки взагалі не використовуються для лікування звичайних вірусних інфекцій.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зазначимо, що раніше відомий педіатр також розповідав про те, як привчити дитину до самостійності. Одна з матусь написала лікарю: "Доктор, допоможіть мені — вже опускаються руки все робити за доньку. Вона абсолютно нічого не хоче робити сама: я її розчісую, заплітаю, одягаю, складаю їй портфель, насипаю в тарілку їжу, відвожу в школу і зустрічаю, увечері мию… Вона буде півгодини сидіти з не зав'язаними шнурками, поки я, втративши терпіння, все-таки не зав'яжу їх... Що мені робити, як привчити дитину до самостійності?". Що відповів доктор Комаровський, читайте тут.

Нагадаємо, Комаровський пояснив українцям, як діти повинні носити шарфики.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.