Тим, хто хоче скинути вагу та тримати фігуру в одній вазі радять влаштовувати одноденну дієту або так звані розвантажувальні дні. Однак є деякі обмеження, про які варто не забувати, щоб не нашкодити організму. Зокрема, дієтологи пояснили, як правильно дотримуватись розвантажувальних днів та поєднувати їх зі спортом.

Про це розповіла дієтолог Людмила Бабич, - пише "ГолосUA".

За словами фахівців, розвантажувальний день – найбільш легкий і безпечний спосіб скинути пару-трійку зайвих кілограмів, не застосовуючи виснажуючі дієти.

Однак до такого розвантаження варто підійти дуже зважено та обрати найбільш вдалий день. Бажано, щоб в цей день уникати інтенсивного навантаження на роботі, а також виключити заняття спортом. А похід до залу варто замінити легкою прогулянкою на свіжому повітрі.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Поєднувати розвантажувальний день з фізичними навантаженнями вкрай не рекомендується. Це шкідливо для самопочуття і може завдати шкоди серцево-судинній системі. Будь-які інтенсивні вправи змушують організм витрачати багато енергії, але не варто тішити себе ілюзіями, що черпати її він буде з підшкірних жирових відкладень – більшу її частину недоотримають внутрішні органи і серце. А це загрожує тахікардією, артеріальною гіпертензією та іншими недугами", - каже лікар.

Також дієтологи радять влаштовувати "голодування" не більше одного дня на тиждень. Інакше, це може бути небезпечно для здоров'я і самопочуття.

"Варто також пам'ятати, що розвантажувальні дні - це не голодування, тому зменшувати калорійність їжі нижче 1100-1200 ккал протипоказано. Та і процес схуднення це ніяк не прискорить, адже організм "включить" режим економії енергії, а потім почне активно накопичувати жири", - зазначила експерт.

Нагадаємо, медики назвали найкращі продукти, які покращать пам'ять та роботу мозку.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, дієтологи назвали незвичний спосіб скинути все зайве без зусиль.

Також портал Знай.ua писав, що у шоу "Зважені та щасливі 9" візьме участь відома співачка.