Українців застерегли від покупки готових напівфабрикатів в супермаркетах, адже вони можуть виявитися не першої свіжості. Про це розповіла експерт по супермаркетах і покупок Наталія Кудряшова.

Вона розповіла, що на заготівлі під шашлики і домашню ковбасу пускають сировину низької якості і нерідко несвіжу. Так, в кулінаріях супермаркетів часом те м'ясо, яке охолодженим не вдалося продати на новорічні свята, заморожують і маринують на шашлики в пасхальний період.

Недобросовісні продавці можуть приховувати запах несвіжого м'яса не тільки під великою кількістю спецій і маринаду, але і "прибирати" його хімічними порошками. А це може дуже негативно позначитися на організмі людини і мати найсумніші наслідки.

"Хімічна складова маринадів усуває поганий запах з несвіжого м'яса, розм'якшує його, не дає виходити волозі, а значить, втрачати вагу при зберіганні та продажу, консервує м'ясо, тобто збільшує його термін придатності, надає аромат і колір. До складу маринадів і регуляторів PH входять багато "єшки". Такі як стабілізатор-консервант Е262 не припиняють своєї дії, навіть потрапляючи в організм. Він там перетворюється на токсичні нітрати і канцерогени, що може призвести до появи алергічних реакцій і злоякісних пухлин", - розповідає експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім того, сам маринад можуть додавати підсилювач смаку Е621, який надає шашлику різкий смак і стимулює апетит. Однак він може негативно впливати на здоров'я людини, викликаючи порушення серцевого ритму, перепади тиску, судоми, нудоту, блювоту і не тільки.

Нагадаємо, у скільки українцям обійдеться пікнік.

Як повідомляв Знай. ua, вчені порівняли шашлик з сигаретою.

Знай. ua писав, що травневий шашлик скасовується, нові ціни на м'ясо зроблять українців вегетаріанцями.