Паління - це шкідлива звичка, яка пагубно впливає на весь організм. Чимало людей усвідомлюють ризики паління, тому намагаються позбутися цієї звички. Однак це зробити зовсім непросто, а з роками стає надзвичайно складно.

Вчені всього світу намагаються розробити спосіб боротьби з палінням. Так, нещодавно науковці провели експеримент на групі з шести тисяч добровольців і випробовували на них різноманітні методи кинути палити.

Для цього учасників дослідження розділили на групи.Одних інформували про користь здорового способу життя, іншим пропонували використовувати нікотинові пластирі або електронні сигарети. Деяким учасникам експерименту у свою чергу запропонували фінансову винагороду. Тим, хто зможе утриматися від куріння протягом шести місяців, пообіцяли виплатити по 600 доларів.

Саме цей метод показав найбільшу ефективність у боротьбі з палінням. Число тих, хто кинув палити іншими способами склало від 0,5 до одного відсотка, в той час як учасники, яким пропонували матеріальну вигоду, впоралися із завданням в декілька разів краще.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

На думку дослідників, це говорить про неефективність поширених способів позбавлення від нікотинової залежності. Вчені вважають, що подібний метод може стати в пригоді компаніям, що допомагає співробітникам позбавлятися від шкідливих звичок.

Цікаво, що саме фінансова нагорода може стати найдешевшим та найрезультативнішим методом кинути палити. Під час паління нікотин впливає на стан нервових центрів, які формують відчуття задоволення у людини. Задоволення від отриманої матеріальної вигоди у декілька разів вище, ніж від паління. Хоча, воно є лише разовим. Водночас людина просто "вмикає" азартність, аби досягнути бажаної мети.

Нагадаємо, що алкоголізм та клімат виявилися тісно пов'язані. Виявляється, для того, щоб не страждати алкоголізмом, досить жити в сонячному регіоні.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", дієтологи назвали незвичайний спосіб скинути все зайве без зусиль.

Також портал "Знай.uа" писав, що онкологія у спадок: лікар відповів на головні питання.