В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розвінчала 7 міфів про хворобу, яка щорічно вражає 300 000 000 людей - депресію. Про це Супрун пише на своїй сторінці в Facebook.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Міф: Депресія — це від неробства, і лікує її робота.

Депресію провокують травматичні життєві події, генетичні особливості людини, гормональні зміни, хронічні хвороби, а її ймовірність посилює травматичний досвід. Непрацездатність людини з клінічною депресією — це наслідок, а не причина депресії.

Міф: Варто посміхатися життю і більше радіти, і депресія відступить.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

При депрессії у мозку відбуваються зміни, які блокують можливість відчувати радість. Щоб знову почати посміхатися, потрібна медикаментозна чи психологічна допомога.

Міф: Антидепресанти — це наркотики, не лікують, а просто викликають звикання

Антидепресанти не викликають звикання, але їх потрібно приймати тривалий час. При цьому, у перші тижні з'являються побічні ефекти, а "допомагати" таблетки починають пізніше.

Міф: Треба просто випити, і депресія відступить

Зловживання алкоголем лише поглиблює депресію. Алкоголь на деякий час дарує полегшення, але потім лише посилює тривожність.

Міф: Депресія настала, бо давно не було сексу.

Зниження інтересу до сексу є наслідком депресії, але не причиною.

Міф: Депресія — це виключно душевна хвороба.

Депресія може бути наслідком хронічних хвороб, пов'язаних із запаленням або болем, і мати соматичні прояви таких як біль у спині, суглобах, серці, викликати нудоту, закрепи або діарею.

Міф: Депресія або меланхолія — це хвороба уразливого юнацтва.

Люди старшого віку більше піддаються ризику захворіти на депресію, ніж молоді. Особливо ті, хто перебуває на лікування і страждає від самотності.

Не “пригнічення, сум, бентега, журба, туга, печаль, розпука, гніт, відчай, жальок….”, а саме депресія😢 У нашій мові є...

Geplaatst door Уляна Супрун op Donderdag 20 juni 2019

Нагадаємо, Комаровський вилаяв батьків за небезпечні ігри.

Раніше Знай.ua повідомляв, Супрун здивувала заявою про яблука.

Також Знай.ua писав, у Зеленського розповіли про майбутнє Супрун та Комаровського.