Багато українців називають суші улюбленою стравою. А поєднання рису та риби дається дуже корисним. Проте це далеко не так. Справа у тому, що ця популярна страва може також нашкодити здоров'ю, і ось, чому.

Суші це...

Це зазвичай загорнутий у морські водорості приготовлений рис, сир або приготовлена риба, та овочі.

Зазвичай суші подають з соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром.

Спершу суші стали популярними у Японії у VII столітті, як спосіб зберегти рибу. Зараз цю страву залюбки смакують у різних країнах. Україна - не виняток.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Оброблені вуглеводи та мало клітковини

Головним компонентом суші є білий рис, він оброблений та позбавлений майже всієї клітковини, вітамінів та мінералів.

Деякі дослідження припускають, що багате на оброблені вуглеводи харчування пов’язане з підвищенням рівня цукру в крові, може сприяти запаленню та підвищувати ризик діабету на хвороби серця.

Більше того, рис для суші часто готують з цукром. Додані цукри та мало клітковини означають, що вуглеводи з суші швидко розщеплюються у системі травлення.

Якщо готуєте суші вдома, замініть білий рис на нешліфований, корисневий, або взагалі його не додавати.

Мало білків та багато жирів

Суші часто називають дружнім до схуднення продуктом.

Але багато типів суші роблять з багатих на жири соусів та смаженою темпурою, а це суттєво збільшує їхній вміст калорій.

Один шматок суші зазвичай має мало риби чи овочів. Це робить його бідним на білки та клітковину, тому не таким ефективним у зниженні голоду та апетиту.

Щоб наступний похід на суші був більш поживним, спробуйте поєднати суші з місо-супом, салатом едамаме, сашімі або вакаме.

Багато солі

Зазвичай суші містять багато солі. Рис для суші зазвичай готують з сіллю. У копченій рибі та маринованих овочах теж є сіль.

Суші зазвичай подають з соєвим соусом, а там дуже багато солі.

Забруднення бактеріями і паразитами

Смакуючи суші із сирої риби, ви ризикуєте підхопити інфекцію через різні бактерії та паразити.

Деякі шкідливі види найчастіше знаходять у суші: це і Salmonella, різні бактерії Vibrio, паразити Anisakis та Diphyllobothrium.

На жалт, васабі, який виконує роль антибіотика, не захистить від зараження паразитами.

Знизити ризик може лише правильна обробка та зберігання морепродуктів.

Щоб знизити ризик отруєння їжею, відвідуйте лише перевірені ресторани та ті заклади, якімають гарну репутацію.

Літнім людям, вагітним, дітям та особам зі слабким імунітетом варто повністю відмовитись від суші з сирої риби.

Ртуть та інші токсини

Риба може містити важкі метали на кшталт ртуті. все це є наслідком забруднення Світового океану.

Хижа риба на кшталт тунця, риби-меча, скумбрії, марліна та акули, ймовірно, матиме найвищі рівні.

Мало ртуті у лососях, вуграх, морських їжаках, форелі, крабах і восьминогах. Також слід обережно вживати морських окунів.

Але варто памятати, що ці речовини можуть привестидо отруєння.

Нагадаємо, лікарі назвали креветки - рятівниками чоловічого здоров'я.

Як повідомляв портал Знай.ua, більше про довголіття і якість життя можна дізнатися в спецпроекті "Знай про своє здоров'я".

Також Знай.ua писав про те, що цей вид спорту подарує вам богатирське здоров'я.