Євген Комаровський, популярний в Україні педіатр, ще відомий як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Зараз він також є активним користувачем мережі Instagram. На своїй сторінці лікар регулярно дає поради щодо здоров'я. У новому пості Комаровський розповів, як правильно збити малюкові температуру.

Якщо у дитини підвищилася температура, то люди найчастіше застосовують для лікування свічку або рідкі лікарські форми (наприклад сироп або суспензію), що вводиться всередину. Доктор пояснив, який з засобів швидше за все допоможе в кожному виразно випадку. Комаровський нагадав глядачам, що при підвищеній температурі має місце таке явище, як спазм периферичних судин. Він може проявитися у вигляді спазму прямої кишки, через що свічка не надасть дитині ніякої допомоги. "Мирно собі лежить в прямій кишці і нікуди не всмоктується", - сказав Євген Комаровський.

Доктор розповів у новому відео, як визначити, чи є у малюка спазм і як вибрати засіб.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Як батькам буквально за п'ять секунд відповісти на питання: "Виникає спазм судин або не виникає? Тобто буде ефективна свічка чи ні?" Що для цього треба. Беремо дитячу ногу і дивимося на п'яту. Якщо п'ятка рожева і тепла, значить спазму судин немає, і свічки будуть ефективні, навіть якщо температура 39,5 С", - порадив Комаровський. "Якщо ж п'ята прохолодна і бліда, то свічки краще не використовувати. Потрібно дати рідкі лікарські форми (сиропи, суспензії) всередину."

Нагадаємо, раніше Комаровський розповів, скільки часу дітям можна дивитися телевізор.

Також Знай.uа повідомляв, що Комаровський взяв за здоров'я і красу матусь.

Ще Знай.uа публікував, що Комаровський розвіяв міф про гігієну.