В Україні настав сезон смачної та корисної ягоди – кавуна. Проте медики рекомендують українцям бути обережними, адже кавуни можуть нести смертельну небезпеку. У департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА розповіли, як розпізнати і які перші симптоми отруєння кавуном.

"Літні отруєння часто пов'язані з вживанням кавунів і динь. Серед причин – нітрати, що містяться в плодах, і різні кишкові інфекції. Перші симптоми отруєння можуть виникнути через 4-6 годин після вживання кавуна. Серед основних ознак – нудота, розлад шлунку, біль у животі, підвищена температура, слабкість. Якщо раптом це сталося, головне правило – не ігнорувати симптоми і обов'язково звернутися до лікаря", – розповіли у департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Крім того, спеціалісти рекомендують дотримуватися кількох правил, які можуть вберегти вас від отруєння кавуном. Ягоди не варто купувати на стихійних ринках і, тим більше, пробувати немиті плоди на смак.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

"Вдома кавун необхідно ретельно помити. Спочатку потріть його щіткою, після – обдайте окропом, холодною водою і дайте висохнути. Розрізаний кавун зберігайте в холодильнику не більше доби", – додали фахівці.

Щоб перевірити кавун на наявність нітратів можна опустити шматочок м'якоті в стакан води. Якщо вода стала яскраво-рожевою - у плоді багато нітратів.

Нагадаємо, медики назвали найбільш шкідливий продукт у раціоні людини.

Як повідомляв портал Знай.uа, що невинний поцілунок може зробити з вашим організмом.

Також Знай.uа писав про те, Супрун розповіла українцям, як правильно худнути.