Медики попереджають, що під час епідеміологічного сезону в Україні очікується циркуляція нового штаму грипу. Він буде більш небезпечним для людей працездатного віку з хронічними захворюваннями.

Чого боятися українцям пояснила Алла Мироненко. Мироненко є завідувачкою відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім.Громашевського НАМН України.

Україну накриє небезпечний штам грипу

"Штами, які очікуються, - це новий H3N2 - А-Канзас - і, можливо, новий штам Н1N1 - А-Брісбен. Ще два вірусу грипу Б, які також можуть бути, але ймовірність їх менше - це В-Колорадо і В- Пхукет", - зазначила вона. Алла Мироненко

Алла Мироненко підкреслює, що штам грипу, який насувається на Україну, найбільш небезпечний для людей працездатного віку. Особливо постраждають від нього люди з групи ризику – тобто ті, які страждають від хронічних захворювань. Вони будуть переносити грип з найбільшими ускладненнями у разі, якщо підхоплять небезпечний вірус. Штам грипу Канзас особливо небезпечний для людей з хронічною патологією і старших 65 років.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Україну накриє небезпечний штам грипу

Початком сезону грипу на території Північної півкулі вважається 40-й тиждень, який припадає на початок жовтня, фактичний початок сезону припаде на початок циркуляції вірусу. Точно коли це станеться, поки сказати складно, але, за словами Мироненко, в грудні очікують зареєстровані випадки грипу.

Варто зауважити, що в Україну для вакцинації в сезоні 2019-2020 планують завезти близько 500 тис. доз вакцин проти грипу.

Нагадаємо, раніше повідомили про карантин у школах, класи масово закривають, в чому причина

Як повідомляв портал "Знай.ua", над Землею нависла смертельна загроза, вчені в паніці

Також "Знай.ua" писав, що Комаровський попереджав, українців атакує страшна епідемія