Мами, які воліють використовувати "командний тон під час спілкування з підлітками, з більшою ймовірністю, наразяться на сварку, ніж отримають позитивну відповідь. Відповідні висновки зробили в новому дослідженні Університету Кардіффа.

Вчені дослідили, як підлітки віком 14-15 років реагують на одні і ті ж самі вказівки, які по-різному звучать. В результаті вдалося з'ясувати, мами, які переконували власних дітей більш "теплим" тоном з підтримкою і закликом до спільної роботи, змогли отримати кращі результати, ніж ті, які намагалися тиснути на дитину.

Дослідники вивчили реакцію більше тисячі підлітків на типові прохання батьків: виконати домашню роботу або зібратися в школу. Вчені визначили, що в разі, коли мами намагалися тиснути на дітей "командним тоном", то ті здебільшого починали сперечатися і йти на конфлікт.

Більш "нейтральний тон" викликав більш нейтральну реакцію, а от "теплі інтонації" матерів стали найбільш успішним способом спілкування з підлітками і вів до швидкого виконання прохання.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

При цьому авторка дослідження зазначає, що з батьківського точки зору вкрай важливо пам'ятати про цю особливість сприйняття їх прохань.

"Часто батьки просто забувають про це – з-за стресу або втоми", - додає дослідниця.

Нагадаємо, 8 найнебезпечніших міфів про сім'ю, руйнують ваше життя.

Як повідомляв Знай. ua, 7 міфів про здоров'я дітей, які псують життя батькам.

Також Знай. ua писав, що як виховують щасливих дітей в прогресивних країнах світу.