Будь-який фітнес-тренер скаже, що без правильного харчування та спорту швидко схуднути неможливо. Наразі існує безліч дієт і різних програм, які обіцяють стрімку втрату кілограм. Але не варто забувати, що у кожного свій обмін речовин, і що одному - добре, іншому може бути на шкоду.

Зазвичай починають худнути до літа, але коли саме? Після Нового року, навесні? А, може, восени? Багато жінок взагалі худнуть цілорічно.

Знай.uа вирішив з'ясувати, які є варіанти для швидкого схуднення. І один з найпопулярніших - безвуглеводна дієта.

Чи реально скинути 5 кілограмів за тиждень, відмовившись від вуглеводів? З таким питанням ми звернулися до Аніти Луценко.

Аніта Луценко

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ведуча проекту “Зважені та щасливі” і фітнес-тренер відповіла: “Так!” Але є важливий нюанс.

“Можна. Важливо розуміти, що піде вода і почнуть зникати м'язи. Буде мало енергії і, швидше за все, після цього набереш знову тільки більше, - попередила Аніта. - Але я б говорила про 3 кілограми реальніше, а не 5-ть”.

Як відомо, для швидкого схуднення в короткий термін потрібна спеціальна програма. Її становить фітнес-тренер індивідуально, виходячи з даних клієнта. Це не є довгостроковим рішенням, але може дати поштовх, щоб стати на шлях втрати ваги і мотивувати на більш показові зміни.

Таким чином, за допомогою певної програми спершу ви втратите зайву рідину, що відразу позначиться і на вашій вазі. Все тому, що знизиться рівень інсуліну. Це буде сприяти позбавленню від вуглеводів, які накопичилися в організмі у вигляді глікогену. Також зниження рівня інсуліну змусить ваші нирки виділяти надлишок натрію, що призведе до зниження затримки рідини в організмі.

Є ще один фактор, який буде сприяти втраті ваги, - зменшення кількості кишкових відходів і неперетравленої їжі і клітковини в травній системі.

Не варто розцінювати відмову від вуглеводів в харчуванні як єдиний вірний спосіб швидкого схуднення. Це один з варіантів.

“Білково-жирова дієта без вуглеводів може погано позначитися на жовчному. А з жовчним проблеми загалом у всіх”, - додала Аніта Луценко.

Аніта Луценко

Пропонуємо вам ознайомитися з додатковими способами позбавлення від зайвої ваги.

7 кроків для швидкого схуднення за тиждень

Крок перший:

В харчуванні виключіть вуглеводи, зробіть акцент на пісних продуктах, які містять білок.

Багато досліджень показали, що низковуглеводне харчування є дуже ефективним способом схуднути і поліпшити здоров'я. Також це допоможе вивести рідину з організму і запобігти здуттю живота. А білок знизить ваш апетит і підвищить метаболізм.

Крок другий:

Їжте цільну їжу і уникайте фастфуд. Це можуть бути нежирні білки і овочі з низьким вмістом вуглеводів.

Крок третій:

Слід зменшити споживання калорій. А для цього - ввести підрахунок.

Їжте тільки під час їжі: виключіть всі закуски і нічого не їжте після обіду.

Виключіть приправи і соуси.

Їжте овочі, курку, рибу. З напоїв: вода, чай або кава, можливі протеїнові коктейлі, але замість одного із прийомів їжі.

Крок четвертий:

Потрібні фізичні навантаження. Піднімайте тяжкості і пробуйте тренування з найвищою інтенсивністю, якщо тільки немає лікарських протипоказань.

Вправи - один з кращих способів спалити жир і поліпшити свій зовнішній вигляд. Зверніть увагу на високоінтенсивне інтервальне тренування (HIIT). 5-10 хвилин HIIT можуть призвести до надзвичайних наслідків втрати ваги.

Крок п'ятий:

Слід збільшити щоденну активність.

Прості зміни в способі життя, такі як ходьба або їзда на велосипеді на роботу, підйом сходами, прогулянки на свіжому повітрі або навіть прибирання будинку, можуть допомогти вам спалити багато калорій.

Крок шостий:

Переривчастий пост (або періодичне голодування) - ще один простий спосіб швидкого зниження ваги. Допоможе скоротити споживання калорій.

Крок сьомий:

Використовуйте ці поради, щоб зменшити затримку рідини в організмі:

  • Приймайте екстракт кульбаби (добавка) - сильний сечогінний засіб

  • Пийте каву: кава є здоровим джерелом кофеїну, який допомагає спалювати більше жиру і виводити зайву воду

  • Слідкуйте за своєю непереносимістю до будь-яких продуктів

Аніта Луценко зазначила, що голод з моменту вечера і до сніданку - це цілком нормально. І навіть корисно.

“Тобто вечеря о 18:00 - це відмінна ідея, особливо якщо лягаєш спати о 22 годині. Це прям супер! І схуднеш, і сон налагодиш, і оздоровишся”, - підсумувала фітнес-тренер.

Використовуючи ці поради, ви безумовно можете скинути зайву вагу і змінити свій спосіб життя на кращий.

Нагадаємо, раніше Аніта Луценко розповіла Знай.uа про повернення на “Зважені та щасливі” і дивну манію українок, коли навіть худі вважають себе товстими.

Також повідомлялося, як схуднути без підрахунку калорій і мук. Корисні поради від фітнес-тренера.

Крім цього, мама 3-х дітей розкрила секрет, як швидко перетворитися і скинути зайву вагу.