Науковці розповіли, чому людям з сидячим способом життя та роботою потрібно вставати кожні 30 хвилин. Краще не лінуватись вставати зайвий раз, аби пройтись хоча б пару секунд. Це все заради кращого здоров’я.

Медики з Колумбійського університету в Нью-Йорку заявили, що не можна довго сидіти, і це дуже актуально для офісних працівників. Звісно ж, навряд чи у них є можливість зайнятись якимось видом спорту прямо на роботу, однак фахівці рекомендують підійматись з крісла кожні 30 хвилин. Навіть двохвилинні перерви та прогулянку до кухні, на вулицю чи просто по території будівлі допомагають нівелювати наслідки сидячого способу життя.

"Будь-яка діяльність, у будь-якій формі та інтенсивності знижує ризики для здоров’я, пов’язані з тривалим сидінням", – наголошують учені.

Вони пояснюють, що перебування на кріслі до 30 хвилин дозволяє знизити ризики передчасної смерті на 17%, а з якоюсь фізичною активністю показники сягають вже 35%!

робота на дому
робота на дому

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Статистика підтвердила, що люди, які сидять на одному місці понад годину, мають більшу ймовірність померти завчасно, аніж ті, хто періодично підіймаються з крісла.

Врятуватись офісним працівникам найкраще компенсувати свій спосіб роботи швидкою ходьбою (5,6 км/год) або ж катанням на велосипеді (зі швидкістю у 16 км/год).

Найчастішими хворобами, які можуть спіткати людей із сидячем пособом життя - зайвий живіт, простата у чоловіків, остеохондроз, простріли і радикуліт, закрепи і геморой. Словом, халепи через сидячу роботу можна собі дістати на все життя. Так що краще сидіти активніше. А якщо не вдається, то йти на завод, там точно буде активна робота.

працівники заводу
працівники заводу

Нагадаємо, вчені знайшли рештки монстра, якому більше 360 мільйонів років: такого ще ніхто не бачив.

Як повідомляв Знай. ua, вчені знайшли справжню базу НЛО, це відкриття змінить історію.

Також Знай. ua писав, що астрономи відкрили гігантську планету, яка порушила всі космічні закони.