Український лікар-педіатр Євген Комаровський висловився на тему хрещення дитини у своєму YouTube-блозі.

До відомого лікаря звернувся батько дитини, який є атеїстом і завжди підходить до всіх питань з точки зору логіки і науки. Але його дружина планує хрестити малюка.

"Насправді, більшість людей на землі є атеїстами щодо всіх релігій, крім якоїсь однієї. Тобто все інше неправильне, наше – правильне. Ця впевненість у правоті передається нам з нашими батьками, і ми сприймаємо це як щось однозначне. Тому говорити про переваги чи недоліки якоїсь релігії - це не наше. Наше - зробити так, щоб дитині не стало гірше", - відповів Комаровський.

Євген Комаровський
Євген Комаровський

Лікар упевнений, що під час процесу хрещення з дитиною не може статися щось погане.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Мами, тата, бабусі, дідусі і ваш улюблений педіатр можуть зробити для здоров'я набагато більше, ніж всі служителі культу разом узяті", - зазначив експерт.

При цьому Комаровський згадав випадок, коли вся сім'я захворіла на дифтерію після контакту церкви з хворою дитиною.

Доктор рекомендує чоловікові поступитися дружині, адже це не те питання, в якому принципи повинні бути важливіші за благополуччя сім'ї.

За його словами, принциповість слід показувати, коли хтось включає поряд з дитиною обігрівач, парить ноги окропом, біжить в аптеку за черговими фуфломіцинами.

Нагадаємо, Євген Комаровський попередив про спалах нового небезпечного захворювання.

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський розповів, що робити батькам, якщо у дитини довго тримається підвищена температура.

Також портал Знай.uа писав, що Комаровський дав поради, як протистояти негативному впливу навколишнього середовища і залишитися здоровим.