Американські вчені вразили відкриттям. Вони виявили новий штам вірусу імунодефіциту людини. Дослідження проводили в лабораторії Abbott Laboratories і міссурійському університеті.

ВІЛ має кілька штамів. Вони з часом можуть піддаватися змінам та мутацій. Для виявлення вірусу за допомогою тестів та розробки нових методів профілактики і лікування вченим необхідно знати всі підтипи вірусу.

Новий штам належить групі Му виду ВІЛ-1.

"Приводів для паніки або навіть занепокоєння немає", - підкреслили автори дослідження.

Вчені вилікували пацієнта, зараженого ВІЛ
Вчені вилікували пацієнта, зараженого ВІЛ

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він стверджує, що вже є люди, які їм заражені. Вчені вважають, що проти нього діють ті ж препарати, що й проти інших підтипів.

"Це відкриття нагадує нам, що для припинення пандемії ВІЛ-інфекції ми повинні пам'ятати, що цей вірус постійно змінюється, і використовувати останні досягнення в галузі технологій та ресурсів для моніторингу його еволюції", - розповів співавтор дослідження, доктор Керрол Макартур, професор департаменту усних і краниофациальниых наук університету Міссурі, Канзас.

ВООЗ озвучувало дані, згідно з яким на Землі проживає близько 36,7 мільйона людей з ВІЛ.

Нагадаємо, наднебезпечний грибок вб'є вас за 90 днів.

Як повідомляв Знай. ua, лондонські медики допоможуть визначити походження штаму.

Також Знай. ua писав, що вчені вивчили новий механізм захисту від ВІЛ.