Американські дослідники встановили зв'язок між ходьбою і старінням мозку. Так, на думку вчених, зниження темпу кроку може свідчити про раннє старіння головного людського органа, а це веде за собою проблеми зі здоров'ям. Учасниками дослідження стали понад 900 жителів Нової Зеландії, яким більш як 45 років. Щоб встановити зв'язок між ходьбою і старінням мозку експерти вивчали кілька параметрів.

Старість, Вести
Старість, Вести

Так, учасники змушені були заповнити анкети про своє здоров'я, а також вони проходили безліч тестів. Серед іншого вчені досліджували їх рівновагу, силу хватки і швидкість підйому по сходах. Також замірювалася вага, робота легенів, рівень холестерину і знос зубів. Примітно, що згідно з проведеним тестам, швидкість ходьби учасників експерименту склала 4,7, 4,17 і 7,16 км/ч.

А провівши процедуру МРТ дослідники встановили, що у повільно ходячих людей стає меншою щільність кори головного мозку, крім того, знижено обсяг самого органу. У таких людей також знайшлися проблеми з судинами. Вивчивши мозок таких пацієнтів вчені встановили зв'язок між низьким темпом ходьби і передчасним старінням головного мозку.

Старість, Alev
Старість, Alev

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, дієтологи підказали ефективний продукт для схуднення.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що стереотипи про старіння які краще ігнорувати.

Також портал "Знай.ua" писав, які звички наближають нас до старості.