Сьогодні все більше людей відмовляються від продуктів тваринного походження і віддають перевагу популярній альтернативі – сої. Проте нещодавно французькі вчені провели дослідження, яким довели шкідливі властивості соєвих продуктів.

Так, в результаті дослідження з'ясувалося, що соя несе серйозну шкоду здоров'ю людини. Про це пише видання Health.News.

Фахівці проаналізували 55 продуктів із сої, включаючи десерти, соуси і напої, виявили в сої високий рівень фітоестрогенів, які можуть впливати на гормональний фон, а в деяких випадках провокувати виникнення онкологічних захворювань.

Крім того, небезпеку в сої несуть гербіциди, якими зазвичай обприскують рослину. Варто зазначити, що у Всесвітній організації охорони здоров'я ці речовини класифікуються як "ймовірний канцероген".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За словами вчених, у сої містяться елементи, що знижують засвоєння кальцію, заліза, цинку, магнію та білка в організмі людини.

Нагадаємо, медики назвали продукти, які зміцнять нервову систему.

Як повідомляв портал Знай.uа, онколог розповів, як вчасно розпізнати рак: "Єдине, що під силу лікарям".

Також портал Знай.uа писав, що відчувають люди в останні миті життя.