Як відомо, знаменитий доктор Євген Комаровський досить часто дає різноманітні поради для українців, Так, цього разу лікар розповів, як розпізнати пневмонію у дитини, якщо немає одного із найголовніших симптомів – кашлю. Відповідний пост педіатр виклав на власній Instagram-сторінці.

За словами, Комаровського, визначити, чи дитина хвора на пневмонію можна і без кашлю, адже окрім нього у хворого з'являється ще кілька симптомів: прискорене дихання, млявість, блідість шкіри, підвищена стомлюваність.

Євген Комаровський
Євген Комаровський

"Головне, що ви повинні розуміти: дуже часто пневмонія проявляє себе не кашлем, а тим, що мама, свою дитину, характеризує короткою фразою: "щось не так, як завжди". Саме мама, чітко знає, як дитина зазвичай їсть, грає, бігає, дивиться, перша помітить зміни в його поведінці і стані. Ось це “щось не так” не обов’язково має містити кашель, іноді навіть пояснити складно – наприклад "очі сумні", але мама чітко відчуває не типовість ситуації", – пояснив лікар.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нагадаємо, "Малий подорослішав": як батькам знайти спільну мову зі "складними" підлітками.

Як повідомляв Знай.uа Комаровський запропонував план по вигнанню дифтерії з України: одним щепленням не обійтися.

Знай.uа писав, Комаровський попередив батьків про небезпеку популярного пристрою: це є в кожній аптечці.